18.4.2019 10:41 | Mobily

Motorola má chystať hneď kvarteto nových One mobilov

Zdroj: Ján Trangel

Poznáme prvé parametre. Zatiaľ neoficiálne.

Motorola, ktorá spadá pod Lenovo, by mala podľa dostupných správ predstaviť hneď kvarteto (nových) telefónov Motorola One.

Ako uvádza známy a spoľahlivý zdroj zákulisných informácií Evan Blass, konkrétne by malo ísť o kvarteto „Motorola One“, „Motorola One Power“, „Motorola One Vision“ a na neposlednom mieste „Motorola One Action“. Na tému upozorňujú Phonearena.com či GSMarena.com .

Čítajte aj Test Motorola One: Aspoň že vyzerá dobre

Ohľadne prvých dvoch spomínaných telefónov zatiaľ panujú nejasnosti. Zariadenia Motorola One a Motorola One Power už totiž boli uvedené ako globálne verzie modelov P30 a P30 Note. Je však pravdepodobné, že pôjde o vylepšené verzie týchto modelov.

Naopak celkom novými zariadeniami majú byť Motorola One Vision a Action. Model One Vision by mal okrem iného ponúknuť otvor v displeji (ako alternatívu k výrezu). Spomína sa aj 48-megapixelový senzor pri fotoaparáte, ktorý bude duálny. Čipsetom má byť Exynos 9610 od Samsungu s 3 alebo 4 GB operačnej pamäte RAM. Displej by mal byť 6,2-palcový s rozlíšním 2 520 × 1 080 pixelov. Spomína sa tiež batéria s kapacitou 3 500 mAh. Na čínskom trhu sa možno bude zariadenie označovať ako P40.

Model One Action je zatiaľ viac-menej zahalený rúškom tajomstva, no na základe prvých (navzájom si odporujúcich) únikov by mal ponúknuť trojitý alebo dokonca až štvoritý hlavný fotoaparát. Možno práve preto ten prívlastok „Action“ – má byť uspôsobený na čo najlepšie snímanie filmov/fotiek.