Zariaďujete detskú izbu pre malú slečnu? Poradíme vám, ako na to

18.04.2019, ABC-bývanie.sk | Interiéry, domácnosť

Zariaďovanie detskej izby je vážna vec. A ešte zložitejšie to môže byť, ak ju chystáte pre malú slečnu. Dizajnov všetkého nábytku je dnes množstvo, a tak zapojte svoje malé dievčatko do vyberania a urobte izbu presne podľa jej predstáv.

S malými princeznami môže byť problém v tom, že všetko chcú ružové. To sa dá veľmi jednoducho splniť, lenže po čase sa slečne sýtoružová farba nebude už tak páčiť. Čo potom? Kompletná zmena detskej izby by ju iste potešila, no vás by prišla dosť draho.

Dievcenska-izba-1-X.jpg


Posteľ pre dievča

Bez ohľadu na vek posteľ bude zaiste dominantou izbičky. Teraz už len vybrať tú pravú. V súčasnosti si na trhu zaobstaráte naozaj čokoľvek. Ak vaša dcéra miluje bábiky Barbie alebo sa neustále hrá na princeznú, potom sa jej určite bude páčiť posteľ s nebesami. Výhoda tejto postele je v tom, že ju môžete použiť aj pre odrastenejšiu slečnu. Stačí vymeniť ružový baldachýn za biely a posteľ bude pôsobiť veľmi jemne a elegantne. Pri tomto type postelí pokojne môžete zaobstarať posteľ s bežnými rozmermi.

Ak však máte doma malú pretekárku, ktorá sa s ockom rada tmolí okolo áut, bude pre ňu ideálna posteľ v podobe ružového športiaka. Skrátka, autá nie sú len chlapčenská vec. Ďalšou, skôr rozprávkovou možnosťou, je ružový koč, ktorý má aj strechu, takže sa môže poľahky zmeniť aj na bunker alebo domček. Tieto postele sú však vhodné skôr do väčších izieb alebo izbičiek, ktoré obýva len jedno dieťa.

Dizajnové postele sú krásne a vaša slečna bude tú svoju naozaj milovať. Majú však i nevýhodu – pomerne rýchlo z nej vyrastie, a to tak po veľkostnej, ako aj dizajnovej stránke.

Dievcenska-izba-2-X.jpg


Malá izba pre dievčatko

Krásna detská izba sa dá vytvoriť aj vtedy, ak je malá. Stačí si vybrať zo širokej ponuky poschodových postelí. Priestor pod posteľou môže neskôr slúžiť ako šatňa, úložný priestor alebo ako pracovný kút. Malá slečna bude nadšená napríklad z poschodovej postele so šmýkačkou alebo aj z priestoru, kde sa bude môcť hrať. Poschodové postele sú tiež perfektným riešením, ak máte doma viac dievčat.

Dievcenska-izba-3-X.jpg


Aký nábytok do detskej izby pre slečnu?

Či už sa rozhodnete pre poschodovú posteľ, dizajnové lôžko v podobe auta či koča alebo pre posteľ s oblohou, nezabúdajte, že štýlovo zladený musí byť s posteľou aj ostatný nábytok. Veľmi dôležitý bude preto výber skríň, komody, nočných stolíkov a ďalších kusov.

Priestor na hračky bude musieť časom ustúpiť učebniciam a namiesto kútika na hranie budete zariaďovať pracovné zátišie. Čím bude slečna staršia, tým viac ocení, že v svojej izbe má skôr biely ako sýtoružový nábytok. Preto je vhodné ladiť všetko do bielej farby s ružovými alebo so svetlofialovými doplnkami.

Meniť po pár rokoch kompletne celú detskú izbu pre dievčatko na študentskú miestnosť pre veľké dievča nie je práve najšťastnejšie. Preto je oveľa lepšie doladiť zariadenie do požadovaného štýlu pomocou doplnkov. Zadovážiť si môžete dekorácie na steny, vankúšiky, koberčeky a množstvo ďalších textilných doplnkov.

Foto: Aldo

Podobné články