6 perfektných tipov na veľkonočné dekorácie

Tipy na veľkonočné dekorácie
Thinkstock

Chcete mať krásne vyzdobený sviatočný stôl a štýlovú Veľkú noc? Nechajte sa inšpirovať nápadmi v článku.

Každá gazdinka chce skrášliť svoj domov a vytvoriť harmonické prostredie, v ktorom sa bude cítiť dobre celá rodina. A to nielen počas veľkonočných sviatkov. Možno sa vám to podarí nasledujúcimi nápadmi. Skúste sa nechať inšpirovať.

Staronový kvetináč

Máte doma starý kvetináč? Môžete ho použiť a spraviť peknú dekoráciu. Stačí ho natrieť akrylovou farbou alebo (keď máte čas) vyzdobiť servítkovou technikou. Potom vystlať slamou či zasadiť doň semiačka byliniek a poukladať veľkonočné kraslice.

Kvetináč zo škrupinky

Semiačka byliniek sa dajú nasadiť aj do škrupinky od vajíčok. Na sadenie použite semiačka drobných byliniek ako pažítka, žerucha, ovos, bazalka, petržlen kučeravý. Nezabudnúť ich pravidelne zavlažovať, aby vás na Veľkú noc mohli potešiť svojou sviežou zeleňou.

Farebný obal na vajíčka

Aj ten sa dá použiť ako pekná veľkonočná ozdoba. Treba ho však tiež nafarbiť a poukladať doň hotové kraslice, či inak nápadito naaranžovať motívy Veľkej noci.

Mejkapové vajíčka

Určite máte doma farby na líčka, očné tiene, ktoré ani nepoužívate. Čo tak vymaľovať nimi vajíčka? Postup je nasledovný: Vajíčko vyčistite a odmastite. Na lepiaci papier si ceruzkou nakreslite kvety, lístky či stonky, ktoré vystrihnite. Vzory postupne nalepte na vajíčko. Celé vajíčko potom vymaľujte prstom alebo štetcom práškovými farbami. Meňte intenzitu, tiene miešajte a nanášajte aj cez prelepené miesta. Cez otvory vo vajíčku prestrčte špajdľu. Všetky nálepky potom opatrne odstráňte a farbu zafixujte lakom na drevo v spreji. Ak máte staršie deti alebo odvahu, môžete do výroby zapojiť aj vaše ratolesti.Veľká noc, kvetináč, dekorácia

Girlanda z formičiek

Cukrárske vykrajovačky v tvare zajaca, vajíčka, motýľa a pod. obmotajte farebnými niťami. Vykrajovačky by mali mať záchytné body. Tie vytvoríte kvapkami roztaveného silikónu, ktoré nakvapkáte zo zadnej strany na vykrajovačku. Potom jednotlivé formičky pospájate mašľou a zaveste na okno, nástenný panel alebo girlandu nechajte voľne visieť z lampy.

Sviatočné prestieranie

V akej farbe ho ladiť? Určite volte svieže pastelové farby ako samotná jar. Pastelová fialová, zelená, levanduľová, mentolová, maslovožltá, nežne ružová. Pastelové farby sa dobre kombinujú s bielym porcelánom a strieborným príborom.

Nápadov existuje viac než dosť. Horšie je to s časom. Skúste si ho nájsť a pár chvíľ ukradnúť. Zapojte i rodinu. Veď radostná výzdoba dokáže vytvoriť príjemnú atmosféru a potešiť nielen oči, ale i dušu.

Pozrite sa aj na ďalšie inšpirácie, ako si spríjemniť domov v galérii pod článkom.

Zdieľať Zdieľať na Facebooku Odoslať na WhatsApp Odoslať článok emailom