Leier Durisol – pre zdravé bývanie

Leier Durisol – pre zdravé bývanie

Popri tradičných sa stále vo väčšej miere presadzujú aj moderné stavebné systémy, vhodné aj pre projekt nízkoenergetického domu s minimálnym dopadom na životné prostredie. Do tejto kategórie sa radí aj stavebný materiál Durisol, ktorý má vo svojej ponuke spoločnosť Leier Baustoffe SK.

100% ekologický materiál Durisol

Zjednodušene povedané, svojim zložením stavebný materiál Durisol predstavuje kompromis medzi  masívnym drevom a betónovou tvarovkou. Z oboch materiálov si osvojil tie najlepšie vlastnosti a ich spojením vznikol unikátny systém. Základnou výrobnou surovinou Durisolu je drevná štiepka (až 90% objemu) spevnená a zušľachtená prírodnými mineralizačnými komponentmi. Pri výrobe durisolových tvaroviek prechádza štiepka procesom mineralizácie, ktorý  ju robí odolnejšou voči vode, soliam a ostatným vonkajším vplyvom. Pridaním cementu a mineralizačných prísad sa získava nehorľavosť materiálu. V závere výrobného procesu sa štiepko-cementová masa lisuje a následne frézuje na presné rozmery tvarovky. Existuje široká ponuka produktov a tvarov, šitá na mieru konkrétnym stavebným účelom a projektovým riešeniam.

foto: Energy Domy s.r.o.

foto: Energy Domy s.r.o.

www.leier.sk 

Emailová adresa nebude zverejnená, poskytnutá iným osobám a nebudeme na ňu nič posielať. Je však nutná na prevádzku diskusií. Pozrite si naše podmienky spracovania osobných údajov.

Ak sa vám nechce zakaždým zadávať meno a email, využite možnosť prihlásiť sa.