Teraz budú najdôležitejšie eurovoľby v histórii. Určite choďte voliť a zabráňte progresívnym fašistom navoziť tu státisíce migrantov, zaviesť povinné očkovanie, zakázať autá na benzín, zdražiť energie a potraviny, zaviesť digitálnu totalitu, zatiahnuť nás do vojny a inak vám zničiť život!

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu


Print Friendly, PDF & Email

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Jód je pre náš život veľmi dôležitý, lebo je kľúčovou zložkou potrebnou na produkciu hormónov štítnej žľazy.

Základné prvky, medzi ktoré patrí aj jód, si naše telo nie je schopné vytvárať samo, preto musíme konzumovať potraviny, ktoré sú na nich bohaté. Patria k nim morské riasy, slivky, vajcia či mliečne výrobky.

Nedostatok jódu môže viesť k rôznym nepríjemným symptómom. A keď sa nechajú neliečené, bývajú potom príčinou ešte ťažších ochorení, ako sú rakovina či zlyhanie srdca.

Existuje viacero obvyklých znakov nedostatku jódu a dnes sa s vami o ne podelíme. Ak máte niektoré z nasledovných príznakov, naplánujte si návštevu u svojho lekára, aby zistil ich presný dôvod.

1. Problémy s vlasmi a kožou

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Signálom, že potrebujete jód, môže byť intenzívne vypadávanie vlasov a suchá, svrbiaca pokožka.

Jód pomáha regulovať mieru kožnej vlhkosti, stimuluje hojenie rezných rán a jaziev, a dokonca spomaľuje tvorbu vrások.

Tento prvok je tiež dôležitý pre dlhé a lesklé vlasy. Tajomstvo spočíva v jeho schopnosti podporovať regeneráciu vlasových folikulov a chrániť ich pred infekciou.

2. Citlivosť na chlad

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Nie je až tak chladno, no vy sa opäť balíte do deky. Stále sa sťažujete, že je vám zima, zatiaľ čo iní chodia v tričkách a vás nazývajú skleníkovou kvetinkou.

Vyzerá to, že by ste mohli trpieť nedostatkom jódu, čo vedie k pomalšiemu metabolizmu. V jeho dôsledku telo vytvára menej energie, ktorá nám poskytuje žiaduce teplo.

3. Nečakané priberanie

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Pomalý metabolizmus by nebol taký nežiaduci, keby jeho jediným problémom bola citlivosť na chlad. Nanešťastie však spôsobuje aj to, že veľa priberáme.

Spôsobuje, že naše telo spaľuje menej kalórií, než zvyčajne a my nemeníme naše stravovacie návyky. V dôsledku toho sa zvyšok kalórií ukladá ako tuk.

4. Únava a slabosť

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Štúdie dokázali, že tento problém má okolo 88 % ľudí s nedostatkom hormónov štítnej žľazy.

Ak vidíte, že veci, ktoré ste zvykli robiť predtým, sú teraz pre vás vyčerpávajúce, no máte dostatok spánku a nemáte sklon prepracovať sa, potom je možno vaším problém nedostatok jódu.

Neustála únava je ďalší príznak, ktorý by sme mali viniť za pomalý metabolizmus. Jednoducho nemáme dostatok energie zostať aktívni.

5. Problémy s učením a pamäťou

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Podľa štúdie, ktorá bola vykonaná v roku 2014, majú ľudia s nižšou hladinou tyroidných hormónov menší hipokampus. Ten je časťou nášho mozgu, ktorá ovláda dlhodobú pamäť.

Z tohto dôvodu môže nedostatok jódu spôsobovať ľuďom skutočné ťažkosti s učením a pamäťou.

Prírodná liečba osteoartritídy

Navyše, pomalý metabolizmus tiež vplýva na schopnosť mozgu spracovávať informácie a účinne na ne reagovať.

6. Depresia a úzkosť

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Často sa nazdávame, že intenzívna úzkosť a depresia môžu byť spôsobené len fyziologickými problémami. Ide však o bežný omyl.

Vedci potvrdili, že už dávno bola zistená súvislosť medzi depresiou a poruchami štítnej žľazy.

Ak si všimnete, že sa cítite skleslejšie, než zvyčajne, preverte to so svojím lekárom, aby ste vylúčili vážne problémy a dostalo sa vám vhodnej liečby.

7. Opuchnutý krk

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Teraz budeme hovoriť o najbežnejšom príznaku nedostatku jódu, ktorý trápil ľudí hlavne v minulosti, no vyskytuje sa hojne aj dnes.

Ide o opuchnutú oblasť krku. Toto ochorenie sa zvyčajne nazýva struma a dochádza k nej vtedy, keď sa abnormálne zväčší štítna žľaza.

Keď naše telo nemá dostatok jódu, štítna žľaza nie je schopná vytvárať dostatok hormónov a viac sa snaží absorbovať tento prvok z krvi. Tento proces spôsobuje, že sa jej bunky množia a rastú viac, než zvyčajne, v dôsledku čoho vám opúcha krk.

8. Problémy súvisiace s tehotenstvom

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Zvláštnu pozornosť tomuto problému musia venovať tehotné ženy, pretože potrebujú pokryť nielen svoju potrebu tohto prvku, ale aj nároky svojho dieťaťa.

Hormóny štítnej žľazy sú pred narodením pre dieťa veľmi dôležité. Ich nedostatok má negatívny dopad na vývoj mozgu a inteligenciu dieťaťa.

Navyše je pri nedostatku jódu vyššie riziko, že sa dieťa narodí mŕtve alebo dôjde k potratu.

9. Bradykardia

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Nedostatok jódu sa tiež spája so srdcovými problémami. Presnejšie povedané, vedie k bradykardii, poklesu srdcového tepu pod normálne hodnoty.

Keď človek zažíva tento symptóm, môže sa cítiť chorý alebo mať závraty, a tiež to môže spôsobiť stratu vedomia.

10. Zápcha

10 znamení, že vaše telo si žiada viac jódu

Zdá sa, že hypertyreóza je neľútostná a môže postihovať aj náš tráviaci systém. Vedecká literatúra potvrdzuje, že postihnutá štítna žľaza vedie k poklesu aktivity žalúdka a hrubého čreva.

To je dôvod, prečo niektorí ľudia pri nedostatku jódu zažívajú zápchu. Ak máte stolicu menej ako trikrát za týždeň, potrebujete navštíviť lekára.

Záver

Mali ste niekedy nízku hladinu jódu? Akými príznakmi ste trpeli? Podeľte sa s nami i ostatnými čitateľmi o vaše skúsenosti s nedostatkom jódu.

Zostaňte zdraví a zdieľajte tento článok s priateľmi, aby boli informovaní.

Prírodná liečba osteoartritídy

Zdroj: brightside.me, Spracoval: Badatel.net

Súvisiace články


Odoberajte nové články na email!

Ušetrite čas a prihláste sa na odoberanie nových článkov priamo do vašej emailovej schránky:

Naša garancia: Nikdy Vám nepošleme spam a kedykoľvek sa môžete odhlásiť.



Upozornenie: Tento článok je názorom jeho autora. Zdravotné rady v žiadnom prípade nenahrádzajú konzultáciu ani vyšetrenie lekárom. Príspevky a komentáre pod článkom môžu vyjadrovať postoje, ktoré sa nemusia zhodovať s postojmi redakcie.

 

Pridajte komentár

*