DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky

DM drogéria spúšťa testovanie plniacich staníc na niektoré prostriedky Foto. DM

V sobotu spustila obchodná sieť DM vo vybraných filiálkach testovanie ekologickej služby – plniacich staníc na pracie a čistiace prostriedky.


Aktuálne je táto služba dostupná v štyroch filiálkach (Central a Aupark v Bratislave, City Park v Trnave a Stop shop v Trenčíne) a do konca mája bude pribudne aj v ďalších šiestich predajniach.
„Cieľom tejto ekologickej služby je urobiť významný krok, ktorý prispeje k znižovaniu spotreby plastov – opakovaným použitím nádob je totiž možné ušetriť až do 60 percent plastového odpadu,“ informuje predajca.

Úspora pri tejto čapovanej drogérii oproti drogérii vo fľaši sa pohybuje v rozmedzí od 12 do 20 percent v závislosti od druhu prostriedku.

Testovanie bude trvať 12 mesiacov. Prípadné rozšírenie plniacich staníc na ďalšie filiálky alebo doplnenie nového sortimentu bude závisieť od akceptácie tejto služby a záujmu o ňu zo strany zákazníkov. DM Rakúsko spustilo testovanie plniacich pultov na jeseň 2018 v 12 filiálkach. Služba sa stretla s pozitívnym ohlasom a z toho dôvodu už po pol roku rozširuje dm Rakúsko ich počet na 24.

„Stále viac zákazníkov si uvedomuje dosah svojho správania na našu planétu a záleží im na jej budúcnosti. My v dm ich chceme v tomto životnom štýle podporiť a prispieť aj týmto spôsobom k trvalej udržateľnosti. Nákupom čapovanej drogérie zákazník totiž ušetrí nielen peniaze, ale aj plastový odpad,“ povedal Martin Podhradský, konateľ dm drogerie markt.

Foto: DM

 

Spôsob plnenia

Zákazníci si môžu naplniť čistiace prostriedky do nádob, ktoré sú im k dispozícii v dm, a to vo veľkosti 1,5 litra na pracie prostriedky a 1 liter na prípravky na ručné umývanie riadu. Cena jednej nádoby pre ručné umývanie riadu je 0,39 eura a pre prací prostriedok je 0,49 eura. Tieto nádoby si možno po spotrebovaní ich obsahu opätovne priniesť a naplniť.
Predajca tvrdí, že fľaše prípravku na umývanie riadu sú vyrobené zo 100% recyklovateľného plastu a fľaše na pracie prostriedky z bioplastu z obnoviteľných zdrojov.

Naplniť si možno dva druhy pracieho prostriedku a dva druhy prípravku na ručné umývanie riadu značky Planet Pure, a to:
• Planet Pure Bio prostriedok na umývanie riadu aloe vera/limetka – cena 2,99 eura
• Planet Pure Bio prostriedok na umývanie riadu sensitive – cena 2,99 eura
• Planet Pure Bio prací prostriedok sensitive 15° – 95° – cena 5,99 eura
• Planet Pure Bio prací prostriedok aloe vera 15° – 95° – cena 5,99 eura

Plniace pulty sú v týchto 10 filiálkach dm

Bratislava (Aupark, Central)
Banská Bystrica (Terminal)
Košice (Optima)
Nitra (Centro)
Poprad (Forum)
Prešov (Solivaria)
Trenčín (Stop shop)
Trnava (City Park)
Žilina (Mirage)