Farebné kombinácie v izbách

Aké farebné kombinácie v interiéri sú obľúbenými?

Redakcia - 17. apríla 2019 - 7491. zobrazení

Mnohých z nás trápi dilema ako vhodne skombinovať farby v jednotlivých izbách, aby spolu navzájom ladili a zároveň, aby sme sa v nich aj my sami cítili komfortne. Je potrebné vedieť, v akých odtieňoch zvoliť nábytok a jednotlivé bytové doplnky a dekorácie, aby to vyvážilo celkový dojem z danej miestnosti, no zároveň, aby každý jeden doplnok mal svoje miesto a dokázal vyniknúť. My sme si pre vás pripravili najčastejšie používané farebné kombinácie v interiéri, ktoré vytvoria z vašej domácnosti jedinečný celok…

Steny v pop-art štýle

Svieže farebné kombinácie v interiéri

Obľubujete sýte a svieže farby ako je žltá, oranžová, či zelená? Pri takto zvolených farbách sa neodporúča zvoliť tmavý nábytok, s ktorým by boli tieto farby vo veľkom kontraste. Najlepšou voľbou spomedzi nábytku môže byť napr. dub, ktorý sa svojím kontrastom perfektne hodí k oranžovej či k zelenej. Ak ešte len zariaďujete izbu, snažte sa väčšinu väčších bytových doplnkov a dekorácií zvoliť v oranžovej alebo žltej farbe. V zelenej farbe vyberte len hlavné dekorácie, ktoré chcete nechať vyniknúť popri tých ostatných.

Náš TIP na najobľúbenejšie svieže farby

Zelená farba

Indická kurkuma

Žltá farba

HET klasik zelená farba - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 11.99 €

Primalex inspiro indická kurkuma - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 14.99 €

HET klasik žltá farba - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 11.99 €

Jesenné farebné kombinácie v interiéri

Preferujete kombináciu jesenných farieb, napr. hnedej a oranžovej? Ak áno, v takomto prípade vám dávame voľnú ruku a môžete tieto farby kombinovať akokoľvek sa vám zachce. Výhodou je, že perfektne ladia s každým odtieňom dreva, takže či už uprednostňujete mahagón, javor či ďalšie druhy dreva, jesenné farby nič nepokazia. Ak by ste chceli oživiť vašu izbu, môžete zaexperimentovať a zvoliť ďalšiu farbu, ktorá nebude celkom odlišná, no zvýrazní danú časť nábytku – napr. čierna alebo žltá.

Pastelové farby - farebné kombinácie v interiéri

Moderný farebný minimalizmus

Uprednostňujete len jednu farbu? Ak sa snažíte mať izbu zariadenú len v jednej farbe, resp. odtieni, robíte veľkú chybu. Nikdy sa neodporúča zvoliť si len jednu farbu, vždycky si treba nájsť vhodnú kombináciu prinajmenšom dvoch farieb a potom sa snažiť vkusne skombinovať bytové doplnky a dekorácie. Občas to však môže byť veľmi náročné…

Interiér zariadený v pop-art štýle

Ťažko skombinovateľnou s inými farbami je napr. ružová farba, keďže sama o sebe je veľmi výraznou. Práve preto treba zvyšné farby zvoliť v nenápadnejších odtieňoch, aby ju nechali vyniknúť. Čo sa týka neutrálnych farieb ako je sivá, hnedá či všetky druhy pastelových farieb, pri nich môžete zvoliť opačný prístup. Môžete vybrať bytové doplnky a dekorácie, ktoré budú mať odlišnú farbu a vyniknú v neutrálnejšom prostredí.

Náš TIP na obľúbené moderné farby

Slonová kosť

Medový oker

Krémové cappucino

Primalex slonová kosť - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 23.50 €

Primalex medový oker - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 23.50 €

Primalex krémové cappucino - farebné kombinácie v interiéri
Hodnotenie

Cena: od 11.50 €

Tmavé farebné kombinácie v interiéri

Ste fanúšikmi odtieňov čiernej a iných tmavých farieb? Pri takejto kombinácií sa neodporúča zvoliť nábytok v tmavých odtieňoch, mohlo by to pôsobiť až príliš pochmúrnym dojmom. Naopak neodporúčame vám zvoliť ani nábytok v svetlých odtieňoch, ktorý by bol vo výraznom kontraste.

Najvhodnejšou voľbou je preto mahagón, ktorý svojou tmavšou farbou perfektne zapadne práve k tejto kombinácií. Ak by ste chceli rozjasniť miestnosť, stačí zvoliť niekoľko svetlejších bytových doplnkov a dekorácií, ktoré nastolia v interiéri rovnováhu.

Dúfame, že sme vám svojím krátkym a stručným návodom pomohli a že vďaka nemu viete, ako jednoducho môžete skombinovať svoje obľúbené odtiene a zároveň dodať svojej izbe jedinečný vzhľad. Nepotrebujete na to žiadneho bytového odborníka, každý z nás vie presne, čo sa mu páči a pri správnom dodržiavaní našich pravidiel ľahko docieli želaný výsledok.

  • Kategórie

Podobné články