Bývala Miss Lučenca D. Bahledová mala pre A. Vadalu sprostredkúvať kontakty cez svoju prácu pre rezort pôdohospodárstva. Ako sa dala dohromady s Talianom obvineným z drogovej trestnej činnosti? S čím mu pomáhala a kto a na aké posty v štátnej správe pôdohospodárstva ju posúval?

Odpovede na tieto otázky spresňujú informácie, ktoré získal TREND z jej zamestnaneckých záznamov z ministerstva pôdohospodárstva i jeho podriadenej Pôdohospodárskej platobnej agentúre, v ktorých ešte donedávna pôsobila.

D. Bahledová začala pre A. Vadalu pracovať pred vyše dvanástimi rokmi v jeho podnikaní s fotovoltaickými elektrárňami. Teda v biznise, na ktorom zarobil práve vďaka vylobovaným štátnym povoleniam.

Do štátnej správy v oblasti pôdohospodárstva sa potom posunula v období, keď tento rezort za prvej vlády R. Fica spravovalo ešte HZDS. Ku kontrolovaniu dotovania agrárnych biznisov, ktoré mohli byť blízke aj A. Vadalovi, sa dostala, úplne paradoxne, až v čase, keď rezortu velil terajší šéf Úradu pre reguláciu sieťových odvetví a dlhoročný nominant Smeru Ľubomír Jahnátek.

Vadalova prvá spojka na politikov. Ako sa našli a kto ju posúval do funkcií

Zdroj: SITA / AP

Objavená v biznise s býčími spermiami

D. Bahledová s médiami od

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa