2. LIGA: BARDEJOVČAN RÓBERT STACHURA O HETRIKU: PRED ČASOM SA MI NIČ TAKÉ ANI LEN NEPRISNILO

(Zdroj: ahojbardejov.sk, Autor: Ahoj Bardejov)
Peter Cuninka|16. apr 2019 o 09:35

VsFZ/Šéfredaktor - Róberta Stachuru veľmi potešil prvý druholigový hetrik.

Hoci sa bardejovskí druholigisti na jar dobre rozbehli a v úvodných dvoch meraniach síl naplno bodovali, potom prišiel na nich útlm a ten mal za následok to, že v ďalších troch vystúpeniach nedokázali uhrať úspešný víťazný výsledok. Preto uplynulé derby s Lipanmi bolo pre hráčov Partizána doslova kľúčové. Zvládli ho najmä zásluhou strelecky disponovaného Róberta Stachuru, ktorý sa blysol hetrikom a preto sme mu po stretnutí položili niekoľko otázok.

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

Prisnilo sa vám čosi také, čo by nasvedčovalo, že sa v koncovke utrhnete?

"Nič také sa mi nesnívalo a nemal som žiadne tušenie, že by to mohlo dobre dopadnúť, no uvedomoval som si, že konečne by mi to tam malo padnúť. V žiadnom prípade som však nepredpokladal, že sa presadím až tri razy. Bol to môj prvý hetrik v bardejovskom drese, predtým v Gerlachove som ich zaznamenal viac. Pred časom by som ani netušil, že v druhej lige sa mi niečo také podarí. Boli to moje prvé zápisy na jar, predtým na jeseň som skóroval naposledy proti Lokomotíve Košice koncom októbra, čiže dosť dávno."

Ako si spomínate na svoje zásahy?

"Prvý padol pomerne skoro a stalo sa tak po chybe hostí. Peťo Katona vypichol protihráčom loptu, prihral mi ju a ja som presne zakončil. Druhý raz som sa uplatnil v totožnej situácii. Akurát do tretice to bolo iné, keď mi centroval tuším Dupkala, ja som sa vrhol po lopte rybičkou a hlavou som skóroval. Bol to najkrajší zásah. Inak, mohol som sa uplatniť aj štvrtý raz, ale už mi to nevyšlo. Vďaka však aj za hetrik. Dúfam, že mi to v ďalšom priebehu súťaže pomôže."

Rodila sa výhra ťažko?

"Celkovo sa vyskytli chyby na oboch stranách. Aj preto súper dokázal na môj prvý gól odpovedať rovnakou mincou a vyrovnal. Hrali sme síce celkom dobre, ale v defenzíve sme sa nevyvarovali zaváhaní. Po treťom góle ešte nebolo o ničom rozhodnuté, aj hostia mali nejaké možnosti."

Budete musieť prispieť za svoju gólovú porciu do klubovej kasy?

"Tuším je taxa v takomto prípade dvadsať eur, ale rád ich oželiem. Hlavná vec, že sme vyhrali. Jar je naozaj náročná, tri body sa veľmi zišli, no musíme šliapať naďalej rovnako usilovne, aby sme sa nedostali do problémov."

Hrali ste druhý raz po sebe pred svojimi priaznivcami, proti Liptákom ste dostali vyrovnávajúci gól pár minút pred koncom. Určite to škrelo, že?

"Táto strata nás najviac mrzela, lebo sme to mali dobre rozohrané. Avšak už v piatom zápase sme dostali gól po rohovom kope. My sme pritom boli v tom momente ôsmi v šestnástke, hostia len štyria a predsa sa presadili, čo je dôkazom toho, že sme zle bránili. Mali sme na to, aby sme Liptákov položili na lopatky, však aj ich tréner po zápase povedal, že si jeho mužstvo nezaslúži ani bod. Takže sme si konečne chceli ustrážiť štandardky súpera a zahrať lepšie ako napríklad v Trebišove, kde sme poriadne neohrozili svätyňu domácich."

Už ste dlho nevyhrali, bolo to skľučujúce alebo ste si verili, že sa to už konečne zlomí?

"Vedeli sme, že remíza nám nestačí, bod nič nerieši, musíme bodovať naplno, aby sme sa dostali z ohrozeného pásma. S týmto zámerom sme nastupovali aj na duel s Lipanmi."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: BARDEJOVČAN RÓBERT STACHURA O HETRIKU: PRED ČASOM SA MI NIČ TAKÉ ANI LEN NEPRISNILO