Diery v informačnom systéme Tiposu mohli slúžiť na legalizovanie príjmov z korupcie

Podozrenia z legalizovania neidentifikovateľných príjmov cez štátnu lotériovú spoločnosť Tipos, ktoré boli včera zverejnené na portáli aktuality.sk sú vážnym spochybnením jej fungovania. Medzera v informačnom systéme Tiposu umožňovala anonymné vklady peňazí, ktoré sa neskôr bez použitia na stávkovanie mohli rozposielať na ľubovoľné účty.

Tento prípad ukazuje, že zrejme došlo k zlyhaniu ochrany pred praním nezdanených, ale aj špinavých peňazí z korupcie na lokálnych úrovniach v našej krajine“ hovorí tieňový minister financií a hospodárstva OĽaNO a poslanec hnutia Eduard Heger. Štát sa tak podľa neho mohol nepriamo podieľať na legalizácii príjmov z trestnej činnosti tým, že si štátna firma neustrážila svoj hrací systém.

Podľa jeho slov sa mohlo jednať práve o menšie sumy. Hoci Tipos priznal takúto chybu v systéme v minulosti, polícia nedávno prípad odmietla vyšetriť. Dôvod však verejnosti zatiaľ nie je známy.

Je dôležité, aby zasiahli orgány činné v trestnom konaní, vyjasnili, čo sa stalo a následne príslušné inštitúcie, vrátane Tiposu, vyvodili dôsledky“ dodal Eduard Heger.

Náš plán

Máme viac ako 900
riešení pre Slovensko!

Program