Moderná popoluška v domácnosti: Užitočné triky na jednoduché a rýchle upratovanie

0 1 007

Priemerný človek si upratovaním skráti svoj týždeň o 7 až 9 hodín. Ak sa k tomu pridajú práca a rodinné povinnosti, môže to byť pre človeka neúnosné. Popolušku doma asi nemáte a prenajať si niekoho na upratovanie by len zbytočne znížilo váš rodinný rozpočet. To však neznamená, že sú vaša domácnosť, interiér alebo záhrada odsúdené na záhubu. K niektorým veciam stačí pristupovať iba trochu inak.

Je to všetko o použití správnych metód čistenia, ktoré vám skrátia čas potrebný na to, aby ste svoj domov uviedli do dokonalého poriadku. A niekoľko našich užitočných tipov vám v tom určite pomôže.

Pár minút a je to vo „vécku“

Hovorí sa, že „kultúru národa spoznáš podľa záchoda.“ Platí to samozrejme najmä pre verejné toalety, no pozornosti by nemali uniknúť ani tie domáce, ktoré sú súčasťou našej osobnej hygieny. Na trhu je niekoľko univerzálnych čistiacich prostriedkov, no ak to chcete robiť trochu inak a pritom ešte ušetriť, vyskúšajte niečo iné a jednoduchšie.

Kuchynský ocot nie je tak drahý a ani škodlivý. Vyčistiť ním dokážete všetko a aj vašu toaletu. Stačí správna konzistencia. Aby lepšie pôsobil, vyskúšajte vlhčené utierky namočiť v tomto roztoku a umiestniť ich na niekoľko minút na najviac postihnuté miesta. Menšie upozornenie, na čistenie zrkadiel sa ocot neodporúča, pretože ho môže postupom času zničiť.

Elegantné a jednoduché riešenie pre vaše police

Udržiavanie poriadku v oblečení nie je také ťažké, ako by ste si mysleli. Treba si v tom iba nájsť svoj systém. A možno vám na tejto ceste pomôže aj vlastná „kartotéka“. Vyskúšajte si oblečenie v policiach ukladať vertikálne, ako knižky a možno budete prekvapení, ako to funguje.

Musíte sa v tomto systéme ale aj trochu trénovať, aby ste svoje veci dali do správneho poriadku hneď a v danom okamihu a nič nehromadili na stoličke. Vyskúšajte, veď vždy sa môžete vrátiť k starému spôsobu.

Kreatívne riešenie na čistenie žalúzií

Jedným z najviac náročných miest v dome na čistenie sú rolety! Len jedno slovo a pri predstave ich údržby vám naskakuje husia koža. A pritom sa to dá opäť vyriešiť tak veľmi jednoducho!

Potrebujete starú a samozrejme nepotrebnú ponožku, ideálne hrubšiu. Navlečte si ju na ruku a jednoducho žalúzie čistite. Uvidíte, že takto vám to pôjde oveľa rýchlejšie!

Ďalší pán na holenie

Potrebujete efektívny a lacný čistiaci prostriedok na miesta z nerezovej ocele. Nie je potrebné míňať peniaze na drahý prípravok. V každom dome sa určite nájde aj pena na holenie, ktorá sa svojim zložením vyrovná s mastnými škvrnami a odtlačkami prstov a dokonca ju môžete použiť aj na škvrny na koberci.

Aby produkt fungoval, stačí ho aplikovať na povrch, chvíľu počkať a potom ho utrieť špongiou alebo suchou handričkou. Presvedčte sa, aké je to jednoduché!

Zanechajte odpoveď

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.