MojWindows

Zariadenia rodiny ThinkPad svojich používateľov verne sprevádzajú už viac ako 25 rokov, a za tento čas sa pre mnohých stali synonymom spoľahlivosti, odolnosti i výkonu. Súčasná ponuka ThinkPadov je široká ako nikdy predtým, nachádzajú sa v ňom zariadenia pre všetkých profesionálov, no osloviť dokážu aj študentov a domácich používateľov.

Ponuka je ale neustále rozširovaná o nové produkty, a to sa stalo aj koncom marca, kedy Lenovo na Slovensku predstavilo šesticu zariadení, ktoré nadväzujú na dlhoročnú tradíciu ThinkPadov, no prinášajú novinky dnešnej doby. Väčšina z týchto zariadení bola predstavená začiatkom roka na MWC 2019, podrobnosti o nich nájdete v článku „Lenovo na MWC19: Nové ThinkPady, All-in-One aj prenosný monitor„.

Náš tip
Test odolnosti a história ThinkPadov pod taktovkou Jána Gorduliča

 Lenovo ThinkPad L390 a L390 Yoga

Nová dvojica zariadení Lenovo ThinkPad L390 a L390 Yoga je určená pre pracovníkov, ktorí denne čelia pracovným výzvam budúcnosti a pohybujú sa v moderných pracovných prostrediach, kde sa kladie dôraz na spoluprácu, flexibilitu a väčšiu mobilitu, ktoré podporujú interakciu a produktivitu.

Nové zariadenia L390 a L390 obsahujú:

  • Najnovšie procesory Intel Core ôsmej generácie Whiskey Lake.
  • 13.3-palcové FHD obrazovky s dotykovou funkciou a zabudovaným Aktívnym perom pri modeli L390 Yoga
  • Funkcie zabezpečenia ThinkShield vrátane dTPM 2.0, dotykovú čítačku odtlačkov prstov a infračervenú kameru pri modeli L390 Yoga
  • Kompletné portfólio Lenovo Services vrátane najlepšej podpory, dodacieho servisu, asistencie pri zmene a ochrany majetku

Zariadenia spadajúce do série L sú pozicionované so zreteľom na cenovo citlivých zákazníkov a zachováva si pritom reputáciu odolnosti a robustnosti zo zariadení ThinkPad. Sú navrhnuté tak, aby poskytovali koncovým používateľom výkon a hodnotu strednej triedy. Tieto vysoko prenosné notebooky, tak ako ostatné zariadenia ThinkPad, prešli Mil-Spec (vojenské špecifikácie) kvalitou konštrukcie, a spájajú v sebe biznis funkcionalitu a riešenia, ktoré čelia súčasným výzvam koncových užívateľov a IT oddelení.

ThinkPad X1 Extreme

Pre tých najnáročnejších, ktoré hľadajú tenký, ľahký, odolný, no výkonný notebook je určený model ThinkPad X1 Extreme. Ten vychádza z línie Carbon, no do vienka dostal značne vyšší výkon, najmä vďaka osadeniu dedikovanej grafickej karty.

Kombinácia hliníkového tela posilneného sklennými a karbónovými vláknami, dodáva notebooku maximálnu odolnosť pred mechanickým poškodením. S najnovšími procesormi Intel Core s podporou až Core i9, diskrétnou grafickou kartou NVIDIA GeForce 1050 Ti max-Q a možnosťou osadenia až 64 GB RAM z ľahkosťou prekonáte akýkoľvek pracovný extrém. V prípade tohto „extrémistu“ je ale potrebné počítať s vyššou predajnou cenou, ktorá sa pri maximálnej konfigurácii šplhá poriadne vysoko – cez 4000 €.

Veľká integrovaná batéria s výdržou až 15 hodín vás prevedie aj náročným pracovným dňom a navyše vďaka technológií Rapid Charge, je možné nabiť ju na 80 % kapacity už po jednej hodine nabíjania.

Dôležitou súčasťou ThinkPad X1 Extreme sú prvky pre zabezpečenie všetkých vašich dát. Či už sa jedná o dva rýchle M.2 SSD disky s možnosťou zrkadlenia, čítačku odtlačkov prstov,  čip dTPM 2.0, ktorý pomáha šifrovať vaše dáta, alebo fyzický kryt webkamery, pre zablokovanie všetkých nepozvaných hostí.

Náš tip
Lenovo ThinkPad X1 Extreme – produktivita na plný plyn

Lenovo ThinkPad T490 a T490s

Najnovšie zariadenia Lenovo ThinkPad T490 a T490s pokračujú v evolúcií a ďalšom zlepšovaní toho, čo Lenovo označuje za „dokonalý pracovný notebook“. Model T490s je preto neúnavným pracantom, ktorý sa nezľakne žiadnej úlohy. Má hmotnosť iba 1,46 kg a výdrž na batériu dosahuje až 20 hodín, pričom funkcia Rapid Charge ju nabije na 80% kapacity za 60 minút.

Jemne upravený bol aj displej, ktorý prišiel o hrubé okraje. Samotný displej môže mať až rozlíšenie WQHD so 100% Adobe color gamutom a podporuje techológiu Dolby Vision. Samozrejmosťou sú aj bezpečnostné vylepšenia ThinkShutter, Privacy Guard vrátane dTPM 2.0 a voliteľná dotyková čítačka odtlačkov prstov s infračervenou kamerou.

Lenovo ThinkPad X390

Lenovo ThinkPad X390, nadväzuje na modely ThinkPad X. 13,3- palcový displej sa tentokrát podarilo vložiť do 12-palcového tela a hmotnosť sa ešte znížila na 1,22 kg. Malo by tak ísť o jeden z najmenších „biznis“ notebookov na trhu.

Napriek kompaktným rozmerom sa ale jedná o poctivý ThinkPad, ktorý prešiel Mil- Spec testami, obsahuje funkcie zabezpečenia ThinkShutter, PrivacyGuard, PrivacyAlert a voliteľnú infračervenú čítačku odtlačkov prstov.

Hardvérovo ho možno osadiť najnovšou generáciou procesorov Intel Core ôsmej generácie Whiskey Lake, rýchlymi pamäťami RAM až do kapacity 32 GB a až 1TB SSD diskami. Svoju povesť svetobežníka potvrdzuje aj voliteľným modulom LTE-A WWAN, s ktorým sa na sieť pripojíte kdekoľvek na svete.

17.04.2019

+