Dobré noviny
Anglický hotel ponúka svojim návštevníkom jogu s lemurmi. Má na ľudí fantastické účinky
Dominika Dobrocká
Dominika Dobrocká

Anglický hotel ponúka svojim návštevníkom jogu s lemurmi. Má na ľudí fantastické účinky

— Foto: Facebook/Armathwaite Hall Hotel and Spa

Táto novinka je naozaj veľmi zaujímavá. Zažiť takéto cvičenie musí byť obrovský zážitok.

KESWICK 4. apríla - Joga je cvičenie, ktoré je čoraz populárnejšie a vyhľadávanejšie. Existujú rôzne druhy a to pravé pre seba si naozaj nájde takmer každý. Do tohto cvičenia už boli zapojené psy, kozy, ale aj kone. Novinka, ktorá sa však objavila teraz, je dosť neobvyklá. Názov lemoga už napovedá, že ide o jógu, pri ktorej ľuďom asistujú lemury.

Tento výmysel bol zavedený hotelom na anglickom vidieku a umožňuje ľuďom nájsť samých seba a prepojiť ich s prírodou. Ako pomôcka majú slúžiť práve tieto rozkošné chlpaté stvorenia. Hotel neďaleko jazera Lake District ponúka kurzy usporiadané v exteriéri ako súčasť svojich wellness aktivít. Lemur je skutočne milé zvieratko a vraj naozaj dokáže pomôcť ľuďom zbaviť sa stresu. „Keď sa pozeráte na lemurov, určité pózy sú pre nich prirodzené. Typická je póza, kedy si ohrievajú brucho na slnku,“ vysvetlil manažér hotelu, ktorý je spätý s prírodou, Richard Robinson.

Podľa jeho vyjadrení práve táto skutočnosť bola impulzom, že ide o dobrý nápad spojiť ľudí s týmto zvieratkom. Ako príklad pozitívneho vplyvu zvierat na človeka uviedol, správcu zoologickej záhrady, ktorého podľa jeho slov len ťažko nájdete nešťastného. Vieme, ako dobre to vplýva na nás a je skvelé, keď môžeme kúsok tohto sveta odovzdať aj ľuďom,“ priznal Robinson. Hotel okrem lemogy ponúka svojim klientom aj obrovský park, kde sa môžu stretnúť s lamami, surikatami alebo vidieť lieťať obrovského orla.

Už ste čítali?