V Trnave prebehli diecézne kolá Biblickej olympiády

TRNAVA 16. apríla 2019 - V dňoch 9. a 10. apríla sa uskutočnilo diecézne kolo Biblickej olympiády pre žiakov základných a stredných škôl v budove Arcibiskupského úradu v Trnave.

Úvod každého biblického súťaženia otvorili svätou omšou, ktorú celebroval trnavský arcibiskup Ján Orosch a riaditeľ Diecézneho katechetického úradu Trnavskej arcidiecézy, biskupský vikár Ladislav Tóth spolu s prítomnými kňazmi. Biblická olympiáda ďalej pokračovala vedomostnou súťažou v šiestich kolách. Po jej ukončení trnavský arcibiskup Ján Orosch odovzdal súťažiacim diplomy a odmeny.
 
V kategórii základných škôl si prvenstvo odniesli žiaci z Cirkevnej základnej školy s Materskou školou Angely Merici v Trnave s počtom bodov 94. Na druhom mieste sa umiestnili žiaci Spojenej školy sv. Jozefa s počtom bodov 85 a tretie miesto patrí žiakom zo Základnej školy sv. Jozefa v Hlohovci s počtom bodov 77. Celkove sa olympiády v I. kategórii zúčastnilo 9 družstiev.
 
V kategórii stredných škôl si prvé miesto vybojovali študenti z Gymnázia sv. Jozefa v Novom Meste nad Váhom s počtom bodov 89. Na druhom mieste sa umiestnilo Súkromné bilingválne gymnázium v Galante s počtom bodov 81,5 a tretie miesto zaujali študenti  Gymnázia Angely Merici v Trnave s počtom bodov 79,5. V kategórii stredných škôl spolu súťažilo 6 družstiev.
 
TO ABU informovala sr. Barbara Šranková FMA
 
facebook sharing button Zdieľaj
V Trnave prebehli diecézne kolá Biblickej olympiády

Po slávení svätej omše Biblická olympiáda ďalej pokračovala vedomostnou súťažou v šiestich kolách. (Foto: Zuzana Kormancová)

NOVINKY