Domov » Žurnál+ » Autor: Dominika Slámková

Žurnál+

Kolekcia kuchynských dosiek a veľkonočné pečenie

Dominika S. » Tvorba / 2019-04-16 16:47:00 /  10 komentárov / 23 lajkov

Rada by som Vám predstavila moju novú kolekciu drevených dosiek na krájanie. Pod mojou značkou dominnhandmade sa venujem hlavne vypaľovaniu do dreva - pyrografii. Rada varím aj pečiem, preto som sa rozhodla tvoriť v zmysle môjho hesla: "Som za estetické kuchyne". Predstavím Vám moje kuchynské dosky a rada Vás inšpirujem aj na blížiace sa veľkonočné pečenie.

Prvá doska vznikla ako nápad. Nápad, že to skúsim s vypaľovaním aj do kuchynských dosiek. Zobrala som kúsok lesa, lúky a záhrady a všetko som to postupne nakombinovala na túto dosku. Mak, ihličie, kvietky, lístky, púpavy. To všetko na nej môžete nájsť.

Keďže sa mi toto tvorenie zapáčilo, pokračovala som ďalej. Začala vznikať kolekcia dosiek. Mám rada Holandsko. Páčia sa mi ich veterné mlyny a nekonečné plantáže pokryté pestrofarebnými voňavými tulipánmi. Preniesla som pomyslenie na túto vôňu na dosku.

Čo tak zostať v krajinkárstve a inšpirovať sa aj na Slovensku. Labuť je pôvabný vták a pri pomyslení na labutie jazero mi bolo hneď jasné, aká krajina mi bude námetom pre ďalšie vypaľovanie. Vznikla teda táto labuť, ktorá si na svojom jazere hľadá lásku. Možno sa jej to podarí práve vo vašej kuchyni.

Rozhodla som sa zostať pri tvorení ešte na Slovensku. Vedela som, že na ďalšiu dosku chcem zakomponovať naše nádherné vrchy. Vznikla tak táto doska s domčekom v horách. Domček je celý drevený a čas v ňom plynie pomalšie. Je to presne ten domček, do ktorého sa človek utiahne, keď potrebuje spomaliť a naplno si užiť čaro prítomného okamihu. Niečo také sa dá aj v kuchyni. Prevoňať koláčom celý dom, užiť si jeho prípravu, počkať na vychladnutie, rozkrájať ho na tejto doske a vychutnať si jeho chuť.

Zostala mi ešte jedna čistá doska. Chvíľu mi trvalo, kým som zistila, čo do nej chcem vypáliť. Po pár dňoch rozmýšľania som na to však prišla. Mojou múzou pre toto tvorenie sa stala monstera. Monstera - ohromujúca rastlina, ktorá si v každom dome získa pozornosť. Pri pohľade na hotovú dosku som zistila, že dojem a pozornosť monstera vzbudzuje aj na nej. Táto doska vie výborne poslúžiť aj ako dekorácia.

Predstavila som Vám moju kuchynskú kolekciu. Verím, že Vás zaujala. Rada Vás ešte inšpirujem na veľkonočné pečenie.

Zbožňujem Vianočku a preto som veľmi rada, že aj Veľká noc má jej verziu. Našla som recept na tento Veľkonočný mazanec a som si istá, že ho budem piecť aj na Veľkú noc. Upiekla som si ho na skúšku a môžete mi veriť, je naozaj výborný. Použila som špaldovú a pohánkovú múku, bezlaktózový tvaroh a do cesta som primiešala vlašské orechy, sušené ďatle a sušené marhule. V tradičných receptoch sú mandle a hrozienka namočené v rume. Keďže som nemala po ruke rum, vytvorila som si svoju vlastnú kombináciu, ktorá sa mi osvedčila. Ak ešte neviete, čo budete piecť, odporúčam Vám prelistovať kuchárske knihy a pohľadať recept na Veľkonočný mazanec. Ukážem Vám jeho fotky, škoda, že s obrazom sa nedá preniesť aj vôňa.

No a to by bolo už, naozaj, všetko z mojej dielničky a kuchyne. Verím, že som Vás inšpirovala a že sa Vám moja kolekcia páči. Budem rada, keď si ju obzriete aj v mojom obchodíku a ak sa Vám niektorá zapáči, podporíte kúpou moju tvorbu.

Želám Vám krásny deň a pohodové veľkonočné sviatky v kruhu najbližších!

Komentáre

JUPO_embroidery nádherné doštičky s dušou♥ Krásne Sviatky aj Vám :)

2019-04-13 14:45:081x

dominnhandmade Ďakujem krásne za pochvalu. :)

2019-04-13 19:28:46

SalixAlba Krásne a dokonalé....celé....napísané, vypálené aj nafotené:) držím palce, nech sa darí:)

2019-04-13 20:36:241x

dominnhandmade Ďakujem krásne za pochvalu. :) Nádherné slová. :)

2019-04-13 23:56:33

a_la_mimi tá monsterová je prekrásna. Musím sa priznať, že aj mňa očarila táto rastlina a ani neviem prečo :)

2019-04-16 17:11:511x

JanaYarn Ste mi narobili chute tým mazancom a kukám, recept nikde. Nedal by sa aj ten pridať? Aby sme si aj my pochutili?

2019-04-16 18:57:111x

dominnhandmade Ďakujem Vám krásne za pochvali a recept sem za chvíľku pridám do komentára :) :)

2019-04-16 21:18:20

dominnhandmade Suroviny: 100g masla, 250g tvarohu (môže byť jemný alebo hrudkový), 2 vajcia + na jedno na potretie, 250g špaldovej múky, 100g pohánkovej múky, 2 lyžičky prášku do pečiva, 130g trstinového cukru, 2 lyžičky vanilkového cukru, 4 lyžice mlieka a podľa chuti sušené ovocie a orechy podľa vlastného výberu........Postup: Zmiešame spolu všetky suroviny do cesta, no ako posledné pridávame sušené ovocie a orechy. Vypracujeme bochník, ktorý položíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potrieme ho vajcom a posypeme zvyšnými orechmi. Pečieme na 180 stupňov, 35 - 40 minút. Tak nech sa Vám vydarí a dobrú chuť. :)

2019-04-16 21:28:47

AlaskaStardust Všetky dosky sú krásne, ale najkrajšia je tá posledná:) Máte šikovné ručičky.

2019-04-16 21:33:491x

dominnhandmade Ďakujem :) aj mne sa monstera páči najviac

2019-04-16 22:59:52

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

P
dominnhandmade
dominnhandmade
513 predaných ks, 220 hodnotení

Reaguje do 1 hodiny

Vítam Vás v mojom handmade obchodíku.
Rada pálim do dreva a pletiem Macrame z recyklovanej bavlny. Som tvorivé stvorenie a teší ma, keď moje výrobky tešia iných. Za každú objednávku som vďačná, pretože tak podporujete môj sen. :) Majte krásny deň!

Milí moji zákazníci, ďakujem za každú Vašu objednávku! Tvorbe sa venujem len po práci, keď mám na to chvíľku, takže Vás prosím o trpezlivosť s doručením. Moja tvorba nie je mojou jedinou prácou, a tak je doručenie vecí, ktoré nie sú skladom, týždeň alebo viac. Pri každej vecičke nájdete informáciu o dobe jej výroby.

Faktúru ku každej objednávke nájdete v podrobnostiach objednávky na Sashe. Netlačím ich - radšej šetrím prírodu. Vecičky je možné objednať s doručením cez poštu či packetu. Ak by ste mali akékoľvek otázky, rada Vám odpoviem v správe.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

 - Doska na krájanie - Lúka - 10635172_Doska na krájanie - Lúka by dominnhandmade
 6 komentárov
 Páči sa 23 ľudom
16 €
 - Doska na krájanie - Holandský sen - 10635934_Doska na krájanie - Holandský sen by dominnhandmade
 Páči sa 33 ľudom
16 €
 - Doska na krájanie - Labutie jazero - 10636319_Doska na krájanie - Labutie jazero by dominnhandmade
 Páči sa 31 ľudom
14 €
 - Doska na krájanie - Domček v horách - 10636347_Doska na krájanie - Domček v horách by dominnhandmade
 2 komentárov
 Páči sa 11 ľudom
12 €

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »

TOP Žurnál Mesiac

Najlepšie žurnály mesiaca

Viac »
Kompletná hitparáda žurnálov »