Triler vo filharmónii. Nazrite do zákulisia orchestra

Koho už omrzeli detektívky či televízne súťaže a uprednostňuje kultivovanejšie prostredie, toho možno poteší novinka v programe RTVS.

16.04.2019 16:00
Filharmónia Foto:
Rolu dirigentky stvárnila herečka Marie Sofie Ferdane.
debata

Jednotka totiž v utorky začala vysielať šesťdielnu francúzsku psychologickú drámu Filharmónia, ktorá zavedie divákov ďaleko od obvyklého dejiska seriálov, do nevšedného a unikátneho prostredia symfonického orchestra. Seriálový hit, ktorý prináša RTVS na obrazovky necelé tri mesiace po jeho úspešnej premiére vo Francúzsku, bude vysielať Jednotka v utorky o 20.30 h.

V prvej časti sa Hélène Barizetová, mladá talentovaná dirigentka, po dvadsiatich úspešných rokoch v USA vracia do Paríža. Po náhlej smrti prechádzajúceho dirigenta prežíva Parížsky orchester kritické obdobie a Hélène ako jeho nová nádej má jednu sezónu na to, aby orchester získal späť svoje publikum.

Začne nečakaným rozhodnutím, nahradí renomovaného prvého huslistu za mladú, dvadsaťročnú Selenu Rivièrovú. Jej odvaha a správanie však narazia aj na odpor. Preto sa Hélène ocitá v centre nezhôd v rámci orchestra, neľahké chvíle zažíva aj v súkromnom živote. Jej otec je známy výrobca huslí a matka leží na psychiatrickej klinike s vážnou psychickou chorobou. Choroba je dedičná a stáva sa tak Hélèninou nočnou morou. Najviac zo všetkého má strach, aby nenastali prvé príznaky, ktoré by si dokázalo všimnúť aj jej okolie. Ktovie, čo bude ďalej, pretože seriál je zaradený v kategórii psychologických trilerov…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #seriál #RTVS #filharmónia #Jednotka