2. LIGA: VÝHRU PREŠOVA ZARIADIL 17-ROČNÝ OLEJNÍK: ZA DÔVERU SOM SA ODVĎAČIL GÓLOM

(Zdroj: Martin Halik Photography, Autor: Martin Halik Photography)
Peter Cuninka|15. apr 2019 o 15:40

zdroj: www.1fctatran.sk

Tatran Prešov uchmatol Interu Bratislava všetky tri body. O tesnom víťazstve v Stupave rozhodol mladík, ktorý bol ešte v minulej sezóne najlepším strelcom v prešovskej šestnástke.

Na lavičke prešovského tímu už nebol tréner Anton Mišovec, ale jeho nástupca Jaroslav Galko. Hrdinom Šarišanov sa stal len 17-ročný mladík Stanislav Olejník, strelil jediný gól zápasu. Po premiérovej trefe v druhej lige neskrýval radosť. "Z gólu som sa veľmi tešil, rovnako aj z toho, že sme vyhrali a získali tri body. Vďaka môjmu gólu sme poskočili vyššie v tabuľke, je to dobrý pocit," spokojne povedal Stanislav Olejník.

Strelec jediného presného zásahu je najmladším hráčom Prešova a patrí aj k najmladším v druhej lige. S A-mužstvom trénuje od zimy, zatiaľ dostal priestor v štyroch zo šiestich jarných zápasov. "Môj prvý gól pre mňa znamenal veľa. Cením si aj to, že mi dal tréner šancu nastúpiť v základnej zostave. Za dôveru som sa odvďačil tým, že som skóroval. Tréner povedal, že proti Interu treba nadviazať na výkon z minulého kola a urobiť nadstavbu. Ja som tú nadstavbu urobil, dal som gól."

(Zdroj: futbalsfz.sk , Autor: SFZ)

ROZHODOL HLAVIČKOU

Stanislav Olejník strieľal ešte v minulej sezóne góly za prešovskú šestnástku. V ročníku 2017/2018 ich dal dokopy 17 a bol najlepším strelcom tímu. Mladý talent má za sebou aj ďalšie úspechy. Minulý rok v lete bol na skúške v Neapole, v decembri Bologni. Od tejto zimy je hráčom prvého prešovského mužstva. Svoj premiérový ligový gól v A-tíme dal po štandardnej situácii. "Zahrávali sme rohový kop. Kovalčík si zbehol k "Maňasovi" (pozn. Filipovi Maníkovi), dali si to na na krátko, "Maňas" loptu odcentroval a ja som ju v "päťke" hlavou poslal do siete," opísal gólový moment z 31. minúty.

(Zdroj: Martin Halik Photography , Autor: Martin Halik Photography)

BOJ AŽ DO KONCA

Triumf Prešovčanov sa nerodil ľahko. Dlho tesne viedli a o výhru museli bojovať do samého konca. "V druhom polčase nás súper trošku zavrel na vlastnej polovici. Paťo Lukáč nás svojimi zákrokmi podržal. Treba povedať, že šance sme mali aj my. Strachan išiel sám na bránu, no prekopol a Kovalčík v závere nastrelil brvno," povedal Olejník. "Víťazstvo nás, samozrejme, povzbudilo. Bude potrebné nadviazať na tento výkon v ďalších dueloch, aby sme v Prešove udržali druhú ligu."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»2. LIGA: VÝHRU PREŠOVA ZARIADIL 17-ROČNÝ OLEJNÍK: ZA DÔVERU SOM SA ODVĎAČIL GÓLOM