NEUVERITEĽNÉ: Lina porodila ako päťročná. Je najmladšou matkou v histórii

Marika Koscelníková | 16. apríl 2019
NEUVERITEĽNÉ: Lina porodila ako päťročná. Je najmladšou matkou v histórii
foto: wikipedia commons

História nám ponúka bizarné a ťažko uveriteľné príbehy. Takým je aj príbeh Lini, 5 ročného dievčatka, ktoré sa stalo matkou. Je to vôbec fyzicky možné?

Keďže sa zachovali snímky, lekárske záznamy a dokumenty, nejde o podvod v snahe šokovať. Táto nezvyčajná udalosť sa stala v roku 1939 v peruánskom Piscu. 

Najmladšia matka v histórii sveta

Keď mama priviedla 5 ročné dievčatko s obrovským bruchom do nemocnice, všetci sa nazdávali, že ide o nádor. Vyšetrenia však potvrdili tehotenstvo. Jej päťročné telo bolo pripravené na dieťa, prsníky obsahovali mlieko.  Anamnézou lekári zistili, že Lina menštruovala už od  od svojich ôsmich mesiacov života. Príčinou jej fyzickej vyspelosti bola hormonálna porucha, ktorá spôsobila predčasné dospievanie.  

Dňa 14. mája 1939 sa Line Medine narodil cisárskym rezom, pre ktorý sa lekári napriek rozšírenej panve rozhodli, zdravý chlapec. Dostal meno Gerardo.

Lina bola síce jeho matkou fyziologicky, ale malý Gerardo vyrastal pri nej ako jej mladší brat. Zomrel vo veku 40 rokov na leukémiu. 

Lina nikdy neprezradila meno otca

Kto bol otcom malého chlapca a ako k tej udalosti došlo, Lina dodnes neprezradila. Jej otca síce obvinili, ale neskôr aj prepustili pre nedostatok dôkazov. Život malého dievčatka pokračoval ďalej.

Lina Medina sa v dospelosti vydala a v roku 1972 porodila svoje druhé dieťa. Dnes má 87 rokov. 

Pozrite si Linin príbeh v našej fotogalérii: 

Fotogaléria

Newsletter

Zaregistrujte sa do newslettra a získajte prístup k novinkám: