Aj samotní predstavitelia automobilky hovoria, že toto je predzvesť budúceho sériového modelu s rovnakým označením ako má práce tento koncept. Zvonka stačí nahodiť normálnejšie obutie, dať dole strešný nosič a odložiť stropné LED svetlá.

Koncept meria na dĺžku 4,62 metra, z čoho rázvor dosahuje 2,82 metra. Prekvapením je, že malé SUV ponúkne 7 miest na sedenie. Informácie naznačujú, že zadné sedadlá by mali byť plnohodnotné, nie iba núdzové, ako je to vo väčšine podobne veľkých zástupcov triedy.

Exteriér sa vo veľkom inšpiroval súčasnou ponukou automobilky. Predná časť prináša hranatejšie svetlomety a vzadu zase prichádza inšpirácia súčasným modelom GLC po modernizácii. O pripravenosti na sériovú produkciu hovorí aj fakt, že koncept nemá šialené spätné zrkadlá a aj kľučky sú použiteľné.

Mercedes-Benz GLB koncept - interiér si berie prvky z triedy A Zdroj: Mercedes-Benz

Interiér prevzal veľa z toho, čo má súčasná generácia triedy A a triedy CLA. Informačno-zábavný systém MBUX má tiež dva displeje so širokými uhlopriečkami a ovládanie hlasom. Na ovládanie bez hlasu poslúži dotyková plocha pred lakťovou opierkou. Najväčšou zmenou je časť pred spolujazdcom, ktorá má trochu iné stvárnenie.

Koncept má ako pohonnú jednotku dvojlitrový štvorvalec spojený s osemstupňovou automatickou prevodovkou. Na všetky štyri kolesá smeruje výkon 165 kW (225 k) a krútiaci moment 350 Nm.

Mercedes-Benz GLB koncept - zadné dve miesta majú byť použiteľné Zdroj: Mercedes-Benz