Seychelský prezident mal prejav pod hladinou oceánu, vyzval na boj proti globálnemu otepľovaniu

2019-04-15 16:00:00 |   |    | 

Prezident Seychelskej republiky, ostrovnej krajiny v Indickom oceáne, sa v nedeľu prihovoril svetovým politikom z preskleného ponorného zariadenia z hĺbky 121 metrov pod hladinou oceánu. V prejave neďaleko brehu ostrova Desroches vyzval Danny Faure na urýchlené kroky v boji proti klimatickým zmenám, ktoré predstavuje pre krajiny, ako je tá jeho, existenčnú hrozbu. Tá spočíva v kombinácii nárastu hladiny oceánov, vymierania koralových útesov, nadmerného rybolovu a ďalších faktorov.



 

„Tento problém je väčší ako my všetci, a s jeho vyriešením nemôžeme čakať na ďalšiu generáciu. Nemáme už žiadne výhovorky na to, aby sme s tým odmietali začať niečo robiť, a míňa sa nám čas," vyhlásil prezident v prejave, ktorý bol naživo prenášaný nad hladinu. „Musíme sa jednoducho pustiť do toho, čo treba spraviť. Vedci prehovorili," dodal Faure.

Vedci zaoberajúci sa klímou sa zhodujú, že na globálne otepľovanie a klimatické zmeny, ktoré na svete v posledných desaťročiach prebiehajú, má veľký vplyv aj ľudská činnosť. Za najdôležitejšie opatrenie v boji proti klimatickým zmenám označujú vedci čo najvýraznejšie a najrýchlejšie obmedzenie emisií skleníkových plynov do atmosféry.

Tento cieľ však naráža na neochotu zo strany predstaviteľov priemyslu a následne aj väčšiny vlád, ktoré často argumentujú aj obavou zo straty pracovných miest pre svojich obyvateľov.

 

Zdieľať článok na Facebooku


Foto: SITA/AP
Zdroj: SITA

Hodnotenie článku:
0.0/5 (0 hlasov)


Novinky.sk

Gurman.sk


Piatok, 29. marec. 2024. Meniny má Miroslav.
Stream naživo

TV program TV program Telkáč.sk
Nenechajte si ujsť svoje obľúbené filmy a seriály.

Foto dňa