Nemecká automobilka postupne odhaľuje nové verzie modelu A6. Jednou z nich je aj výkonná S6. Od slabších ju odlíšia iné nárazníky. Nebudú to zásadné zmeny, ale pozorné oko si všimne ostrejšie rezané detaily.

Motor pod kapotou bude trojlitrový šesťvalec s prepĺňaním elektrickým kompresorom. Bude mať aj 48-voltový mild hybrid systém. Celkový výkon bude 257 kW (349 k). Ešte zaujímavejší je gigantický krútiaci moment 700 Nm dostupný od 2 500 otáčok agregátu za minútu.

Pohonná jednotka je spojená s osemstupňovou automatickou prevodovkou a pohonom všetkých štyroch kolies. S6 s karosériou sedan zrýchli na stovku za 5 sekúnd, kombi to bude trvať trochu viac. Rovnaký motor dostane aj výkonnejšia verzia Sportbacku S7.

Audi S6 - v ponuke bude aj kombi Zdroj: Audi

Lenže to nebude jediný motor pre S6. V Európe nebude dostupný 2,9-litrový agregát V6 spaľujúci benzín. Ten bude výhradne pre USA, Áziu a Blízky východ. Tento motor má výkon 331 kW (450 k) a už je v ponuke v modeloch RS4 a RS5.

Naftová verzia sa už onedlho objaví aj na slovenskom trhu a zaradí sa, dočasne, na vrchol ponuky modelu. Bude ho okupovať až do momentu, kedy automobilka predstaví verziu RS6. Pri nej je predpoklad benzínového motora.

Audi S7 - až do príchodu RS7 bude najšportovejšia verzia naftová Zdroj: Audi