Na fiľakovskom hrade sa otvára putovná výstava Svetového združenia maďarských fotografov

Do súťaže prebiehajúcej v štyroch kategóriách bolo prihlásených celkovo 1208 záberov.

Svetové združenie maďarských fotografov je spolok, ktorý zastrešuje fotografov rôznych žánrov, žijúcich mimo svojej materskej krajiny, Maďarska. Ide prevažne o amatérskych tvorcov, ktorí zhotovujú snímky zo záľuby a pre radosť, ale o úrovni a kvalite ich práce svedčí profesionalita samotných záberov. Vyzdvihujú umelecký ráz tejto obľúbenej disciplíny.

Združenie už tradične organizuje súťaž, ktorej najúspešnejšie práce sú na základe hodnotenia odbornej poroty zaradené do putovnej výstavy a zverejnené v katalógu tohto spolku. Do súťaže prebiehajúcej v štyroch kategóriách bolo prihlásených celkovo 1208 záberov. Výber víťazných diel jej posledného ročníka s názvom „XVIII. Medzinárodná výstava umeleckej fotografie maďarských fotografov”, pozostávajúci z viac ako štyridsať záberov, si od októbra minulého roka mohli záujemcovia pozrieť už v niekoľkých galériách na južnom Slovensku a v Maďarsku.

Prezentované snímky zachytávajú momenty tradičného spôsobu života a podčiarkujú hlboko zakorenenú spätosť autorov s rodnou krajinou.      Vernisáž sa uskutoční 18. apríla 2019 o 16:30 hodine v Bebekovej bašte fiľakovského hradu. Výstavu otvorí Dr. Sándor Patrus, predseda Svetového združenia maďarských fotografov a Teodor Nagy, podpredseda združenia. Fotografie budú sprístupnené do 12. mája 2019.

Gemerland, Zdroj: Hradné múzeum vo Fiľakove

Zdieľajte článok

Pridaj komentár