Najlepšie tipy na výlety po Slovensku počas veľkonočných sviatkov

Najlepšie tipy na výlety po Slovensku počas veľkonočných sviatkov
  • 14.04.2019
  • Michaela Kožáková

Zdá sa vám, že s prvými jarnými lúčmi slnka sú aj vaše deti aktívnejšie? Naháňajú sa po dome, majú lepšiu náladu, sú veselé, ale aj akési neposlušnejšie? A ešte k tomu prichádza Veľká noc a niekoľko dní voľna. Čo tak zobrať celú rodinu a vybrať sa na výlet? Zabaviť deti, vybiť energiu, vidieť niečo zaujímavé a poučné, aktívne si trochu oddýchnuť? Vybrali sme pre vás niekoľko tipov pre plnohodnotné strávenie času. Tieto miesta budú vaše deti milovať. Aj vám sa bude určite páčiť. Ale najskôr treba upratať hračky v detskej izbe. A vy už odložte tú prachovku. Môžeme vyraziť!

Na Slovensku sa stále niečo deje. Počas veľkonočných sviatkov sa skoro v každom meste konajú rôzne podujatia, veľkonočné trhy a jarmoky, vítanie jari.

Odporúčame: Na hrane zákona: Môžu hotely zakázať ubytovanie s deťmi?

Veľkonočný hrad Modrý kameň

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: snm.sk

Veľkonočný hrad Modrý Kameň

V dňoch od 18. – 22. apríla sa na hrade Modrý Kameň koná veľkonočné podujatie. Organizátori pripravili bohatý program pre malých i veľkých. Na zvedavých návštevníkov čaká veľkonočný trh s tradičnými remeselnými výrobkami, módna prehliadka krojov Hontu a Novohradu, veľkonočná pátračka po stratených vajíčkach, jarné tvorenie – pletenie korbáčov, zdobenie kraslíc, výroba bábok a expozícia múzea obohatená o tému veľkonočných zvykov. 

Pozri aj: Hľadáš neobyčajné miesta na dovolenku? Objav krásy Slovinska!

Palócka Veľká noc na Fiľakovskom hrade

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: kultura.filakovo.sk

Palócka Veľká noc na Fiľakovskom hrade

Zavítajte na obľúbené podujatie. Vyskúšajte si zdobenie veľkonočných kraslíc voskovou technikou, lepením, drôtovaním, zdobenie medovníkov, maľovanie ľudového nábytku jarnou tematikou. Pre deti je prichystaný rozprávkový kútik, maľovanie na tvár, jazda na koni, skúšky šikovnosti, dobový kolotoč či lukostreľba. Celé podujatie bude sprevádzané veľkonočným jarmokom a oblievačkou, ochutnávkou a svätením jedál, vystúpením ľudových skupín a rôznych umelcov. Tak si nič neplánujte na Veľkonočný pondelok a navštívte toto podujatie.

Retro Veľkonočné vajce

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: visitkremnica.com

Retro Veľkonočné vajce

Jedno z najoriginálnejších podujatí vítania jari. Poďte sa rozlúčiť so zimou karnevalom masiek na snehu. Podujatie sa koná 21. apríla na svahu za Chatou na Skalke v Kremnici. Nezabudnite si vziať so sebou masku a môžete vyhrať v tombole zaujímavé ceny. 

Ak chcete svojim deťom dopriať nezabudnuteľný zážitok, utíšiť ich zvedavosť a rozveseliť ich detskú dušu, navštívte niektoré z týchto miest dostupných, a to nielen počas veľkonočných sviatkov.

Tatrapolis

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: tatrapolis.sk

Tatrapolis

Zábava pre celú rodinu? Skúste park Tatrapolis na Liptove. Poprechádzajte sa parkom s kovovými miniatúrami niekoľkých svetových stavieb. Miesto ponúka jedinečné spojenie histórie, kováčskeho umenia a cestovateľskej vášne na ploche 1,61 hektárov. Srdcom Tatrapolu je Zemeguľaté námestie s kovovou točiacou sa sochou našej zemegule. Charakter celého miesta dopĺňa aj Železná studnička s Kováčskou dielňou alebo kovový kostolík na Anjelskom vŕšku. Precestujte symbolicky celý svet prechádzkou okolo budovy opery v Sydney, sedem metrovej napodobeniny Eiffelovej veže, skontrolujte čas na hodinách Big Benu, obdivujte vežu Burj Al-arab, vysielaciu stanicu CN Tower, Sochu slobody a podoprite šikmú vežu z Pise. Okrem prehliadky sa vaše deti môžu povoziť na tradičnom reťazovom kolotoči, vydať sa na dobrodružnú a náučnú jazdu areálom s motorovým vláčikom Tatrapolis expres, nájsť východ z labyrintu alebo sa zviesť banskými vozíkmi do blízkeho jazierka. Rodinný vstup sa pohybuje od 25 euro. 

Údolie Manitou

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: udoliemanitou.sk

Údolie Manitou

Kto má rád Indiánov, tak by mal určite navštíviť rodinný zábavno-zážitkový areál Údolie Manitou, ktoré sa nachádza neďaleko Košíc, pozdĺž Čermeľského potoka. Atmosféru indiánskej dediny vytvára šesť indiánskych teepee-obydlí, tvorivé dielne, kde si každý môže vyrobiť lapače snov, náramky priateľstva, indiánsku čelenku a zábavné predstavenia, ktorých súčasťou sa môžete stať aj vy. Zábava tu čaká pre malých i veľkých. V areáli sa nachádza aj náučný chodník, vďaka ktorému sa môžete dozvedieť niečo o prírode, lese a jeho obyvateľoch. Zúčastniť sa môžete aj indiánskych hier, zastrieľať si v strelnici, vypožičať si indiánsky kostým. Dokonca si môžete časť areálu prenajať na rodinnú oslavu. Vstup pre celú rodinu stojí od 8 euro. 

Neprehliadni: Tip na výlet na Slovensku: Prečo navštíviť Poprad? Toto ti ponúka!

Tricklandia

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: tricklandia.sk

Tricklandia

Unikátny zábavný park plný prekvapení zaujme návštevníka každého veku. V priestoroch parku môžete nájsť námet slovenských ľudových rozprávok a povestí, reálie slovenských zámkov a obcí. V rozmedzí niekoľkých hodín zažijete putovanie celým Slovenskom. Tricklandia sa nachádza na ploche 500 metrov štvorcových v 24 miestnostiach. Súčasťou tohto úžasného miesta je aj najkrajšie zrkadlové bludisko v strednej Európe. Celý projekt je založený na trick-arte – umení optických ilúzií. Takže nie je všetko tak, ako by sa vám mohlo na prvý pohľad zdať. Zapojte všetky zmysly a staňte sa súčasťou zábavnej hry. Za rodinný balík zaplatíte približne 20 euro. 

Zveropark – losia farma

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: zveropark.sk

Zveropark – losia farma

Otravujú vás vaše deti, že chcú psíka alebo zajaca? Vezmite ich do zverinca vo voľnej prírode. Zveropark v Žarnovici je ideálnym miestom pre všetkých milovníkov zvierat. Na ploche 20 hektárov sa nachádza približne 30 druhov zvierat. Zámerom tohto celého projektu je zoznámiť deti aj dospelých so zvieratami, ktoré žijú v našich lesoch, ale aj s tými, ktoré sa už od nás odsťahovali a žijú v iných krajinách. V rámci areálu môžete uvidieť husi, zajace, malé prepeličky, diviaky, veveričky, majestátne daniele, kuny, muflóny, minikozy, medvedíky čistotné, pávy, losi, kozorožce, pstruhy, riečne raky či emu. Zvieratá tu majú dostatok priestoru, výbeh a príbytky prispôsobené tak, aby sa cítili prirodzene.

V areáli sa tiež nachádza amfiteáter, detské ihrisko, rozprávková krajina, pikniková lúka, rybník, kde si môžete sami chytiť a následne ugrilovať rybu. Park ponúka aj možnosť detských táborov. A ak by ste chceli, máte možnosť stať sa adoptívnym rodičom niektorého zo zvierat. Vstupné pre deti od troch rokov je 3,5 eura a pre dospelých 7 euro. 

Pozri tiež: Tip na dovolenku: Panenský ostrov Ischia ťa uchváti svojou krásou

Lanové centrum Lanoland

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: lanoland.sk

Lanové centrum Lanoland

Kúsok od centra Bratislavy na Kolibe môžete získať zážitok v korunách stromov a priamo v peknej prírode. Lanové centrum tvorí 42 prekážok a 4 lanovky v celkovej dĺžke 423 metrov. Či už zdatný športovec, ale aj vaše ratolesti si prídu na svoje, keďže okruhy sú rozdelené podľa náročnosti. Lezenie je však určené pre staršie deti od výšky 130 cm. Základné vstupné stojí 9 euro. 

Mysterium Bojnice

Zdroj: Shutterstock®

Zdroj foto: mysterium.sk

Mysterium Bojnice

Majú vaše deti radi hádanky a hry? Mysterium je zábavná logická hra pre skupinu ľudí rôznej vekovej kategórie. Jedná sa o tematicky zariadenú miestnosť s tajnými skrýšami a hádankami. Úlohou účastníkov je postupne odhaliť a vyriešiť všetky hlavolamy a záhady, získať všetky kľúče k tajným skrinkám, pochopiť všetky symboly, otvoriť dvere a tak zdolať hru. Môžete si vybrať zo štyroch rôznych hier. Termín hry si treba rezervovať vopred. Cena sa pohybuje od 38 euro pre skupinu. 

Vaše deti sa určite potešia aj návšteve ďalších atraktívnych miest, ako je Babyland detský raj, Donovalkovo – hlavné mesto detí, aquapark Tatralandia, ZOO Kontakt, Farma Modrová, Dinopark, Jazdecký areál Rozálka, ZOO Bojnice, Wild Park Resort, Habakuky – Dobšinského rozprávkový svet.

Pozri aj: Toto by ti nikdy nenapadlo čistiť: Skús jarné upratovanie inak!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

3 komentáre

Ľubica Šťastná 14.04.19 08:26

ĽŠ
karma
100.00

Zaujímavé a lákavé podujatia!

  • 0
Odpovedať

Alica Mareková 11.08.20 14:59

AM
karma
-1.00

zaujímavé

  • 0
Odpovedať

Kristína Sekeráková 15.02.21 19:42

KS
karma
133.00

Pekné a zaujímavé výlety pre rodinky :-)

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní