„Výsledná vyrokovaná suma za súkromný pozemok je 680 000 eur, k tomu získame za jedno euro ešte ďalších 1000 štvorcových metrov na infraštruktúru a opciu na prípadné dokúpenie ďalšej časti pozemku,“ informoval primátor.

Projekt, ktorý teraz rozpracováva mestský úrad, by mal byť podľa Říhu prerokovaný v mestskom zastupiteľstve do konca júna. Súčasťou návrhu je aj založenie mestskej spoločnosti, ktorá by koordinovala projektovú prípravu a výstavbu komplexu, ale prevzala by na seba i podporu športovej činnosti.

V prípade prostriedkov na realizáciu projektu rátajú Malacky s kombináciou vlastných a externých zdrojov. „Budeme sa uchádzať aj o dotáciu Slovenského olympijského a športového výboru (SOŠV), chceme, aby rozmery ihrísk mali certifikát a potvrdenie SOŠV,“ potvrdil primátor. Uvažuje sa aj o vytvorení rezervy v obvodovom plášti budovy, ktorá by dovolila vybudovať riadne hľadisko.

Umiestnenie športovej arény by malo využívať dobrú dostupnosť lokality. Neďaleko vzniká mestské záchytné parkovisko, blízko sú aj železničná či autobusová stanica a pripojenie na diaľnicu.