Denzel Washington a Frances McDormand si zahrajú v novom spracovaní Macbetha

13.4.2019|Ivet Kollárová|
Denzel Washington a Frances McDormand si zahrajú v novom spracovaní Macbetha

Spoločne so štúdiami A24 sa o novú shakespearovskú adaptáciu diela Macbeth postará Joel Coen, ktorý pre film napíše aj scenár. Pre Joela to bude prvý film, ktorý zrežíruje bez svojho brata, spolurežiséra všetkých ich snímok, Ethana Coena.

Film, ktorého natáčanie by malo začať do konca tohto roka, pozná aj prvé herecké obsadenie. V hlavných úlohách uvidíme Denzela Washingtona ako Macbetha a jeho oduševnenú manželku si zahrá Frances McDormand

Rovnako ako aj známa hra, aj film sleduje lorda Macbetha, ktorému tri čarodejnice predpovedajú, že sa stane kráľom Škótska. Hnaný túžbou po moci a nátlaku od manželky, Macbeth zabije kráľa Duncana a násilím ovládne škótsky trón. Aby sa ochránil pred nepriateľmi a zbavil podozrení, dopúšťa sa ďalších vrážd, čo z neho urobí vládcu tyrana. Tragické následky jeho činov nenechajú na seba dlho čakať.

Denzel Washington sa po krátkej pauze od hrania púšťa do ďalších projektov. Na jeseň by mal začať natáčať thriller Little Things pre štúdia Warner Bros. A po Macbethovi sa opäť posadí aj na režisérsku stoličku filmu Journal for JordanMichaelom B. Jordanom v hlavnej úlohe. Washingtona sme mohli naposledy vidieť v pokračovaní akčného krimi thrilleru, Equalizer 2

Frances McDormand je posledné roky v kurze. Najčerstvejšie ju môžeme vidieť v oscarovskom filme Tri bilboardy kúsok za Ebbingom, ktorý jej vyniesol Oscara v kategórii najlepšia herečka v hlavnej úlohe. Jej hlas môžeme počuť aj v novinke od režiséra Wesa Andersona, Psí ostrov.

Najčerstvejšiu novinku od Joela a jeho brata Ethana môžeme aktuálne vidieť na Netflixe, a jedná sa o western, ktorý im vyniesol tri nominácie na Oscara, mimo iných aj za adaptovaný scenár, The Ballad of Buster Scruggs.

Zdroj:  variety.com Foto © Depositphotos

Súvisiace články