Raper Opak a Xindl X prinášajú z Tenerife nový videoklip Freetime

Jednoduchý ľahký reggae hip-hop song má dvojzmyselný text, ktorý paroduje súčasný uponáhľaný život.

12.04.2019 16:00
Xindl X Foto: ,
Český spevák Xindl X, vlastným menom Ondřej Ládek.
debata

Video k najnovšiemu singlu Freetime je roadtrip v historickej dodávke po ostrove Tenerife. Videoklip sa nakrúcal ešte v zime a už pri plánovaní a organizovaní nakrúcania Opak vedel, že potrebuje do klipu aj letné zábery. Ako milovník Španielska zvažoval miesto natáčania iba pár minút. Rozhodli vulkanické čierne pláže, krásna architektúra, nebezpečné serpentíny, výhľady či jedinečná sopka. Na ostrove večnej jari sa zhodli aj s Xindlom X.

"Ak sa to dá považovať za dovolenku, tak tento typ videoklipu som za svoju 20-ročnú kariéru ešte nenakrúcal. Nechcel som, aby to bolo gýčové. Preto sme sa museli s kameramanom zladiť. A ako sa s niekým lepšie zžiť, ako keď s ním trávite 24 hodín denne, dokonca vedľa neho aj spíte na pár metroch štvorcových,“ uviedol pre médiá Opak.

"Cestovali sme ako wild camperi, prespávali sme v dodávke, parkovali sme, kde sa nám zachcelo, vstávali sme zavčasu, chodili spať po žúroch, sprchovali sa na plážach, bolo to šialené,” dodal Opak.

Autor videoklipu Juraj Zajačka je tiež extrémista, do nebezpečných situácií sa dostával napríklad pre získavanie správnych záberov z okraja útesu, ktoré môžu mať aj 900 metrov nad morom. „Takéto kúsky však rozhodne neodporúčam nikomu opakovať, ani skúšať,” dopĺňa Opak, ktorý celé nakrúcanie hodnotí ako fantastický freetime.

Ondřej Ládek ako Xindl X ukázal, prečo patrí k brilantným textárom v Čechách. „Xindl X je veľmi sympatický človek, obzvlášť rád mám jeho texty. Aj on si vie naplno užívať freetime. Jeho text v tejto skladbe je majstrovským kúskom, ostatne ako vždy. Lebo skutočne, načo budeš celý život pracovať, a potom budeš najbohatší muž z celého cintorína,“ uzavrel Opak.

debata chyba
Viac na túto tému: #Xindl X #raper Opak