Online banka N26 zaujala aj mnohých Slovákov predovšetkým možnosťou mať bezplatný účet, ktorý si možno založiť cez internet. Banka oslovila aj investorov. V januári do nej vložila skupina spološností vrátane Allianzu 260 miliónov eur.

Hoci firma vznikla len v roku 2015, jej súčasná hodnota sa pohybuje na úrovni 2,3 miliardy eura. Ide tak o prvú fintech spoločnosť z Nemecka, ktorej hodnota prekročila jednu miliardu eur. Teraz sa ukazuje, že táto expanzia nie je zadarmo.

Podľa zistení denníka Handelsblatt, ktorý výsledky inšpekcie v N26 zverejnil, má banka problém so svojou dostupnosťou pre klientov, ale aj pre ostatné peňažné ústavy. Klienti sa s bankou nedokážu spojiť ani v naliehavých prípadoch. Ešte horšie to môže dopadnúť pre ostatné banky. Tie sa často nedokážu s N26 spojiť ani vtedy, keď potrebujú zastaviť podozrivé transakcie, čo využívajú podvodníci.

N26 vlani v auguste zrušila svoju zákaznícku linku a klienti s ňou môžu komunikovať len cez chat. Ten však nie je dostupný nonstop. Cez pracovné dni funguje od ôsmej ráno do deviatej večer a v sobotu končí o hodinu skôr. V nedeľu je odpojený úplne.

Rýchla komunikácia s finančnou inštitúciou je pritom dôležitá najmä v prípade zneužitia účtu. Ak klient podozrivú transakciu včas nahlási, banka ju dokáže zastaviť. Podľa zistení Handelsblattu však kriminálnici v poslednom období vybielili viacero účtov klientov N26. Poškodení zákazníci sa potom sťažovali, že niekoľko týždňov nedostali z banky žiadne informácie.

Nikto nezdvíha

Na nedostatočnú dostupnosť N26 sa u regulátora sťažovali aj viaceré banky. Nikto im tu nezdvíhal telefón, keď chceli zastaviť podvodné transakcie. Zdá sa pritom, že práve N26 si obľúbili podvodníci.

Podľa Handelsblattu to funguje tak, že si zločinec otvorí účet v N26

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa