Ako spoznáme kvalitné brikety?

Spoznať kvalitné brikety môže byť na trhu plnom brikiet od rôznych výrobcov mierne náročné. Pozrime sa spolu na základné parametre, ktoré by ste si mali všímať.

 

Zloženie brikiet: Z čoho je vyrobená briketa?

Palivové brikety sa vyrábajú z biomasového materiálu – tvrdého dreva, mäkkého dreva, slamy, kapusty, papiera, kávy, repky atď.

Drevené brikety sú vyrábané z drevených pilín a hoblín, a teda z čistého drevného odpadu. Čisté drevo má lepšiu výhrevnosť a zanecháva menej popola ako iné materiály.

Dôležité je na výrobu brikiet vybrať to správne drevo. Ako inak, na ich výrobu sa nepoužívajú žiadne staré palety ani použité drevo zo stavieb, pretože sa v ňom môžu nachádzať látky, ktoré do kvalitných brikiet nepatria. Odpadové drevo totiž často obsahuje chemikálie – lepidlá, náterové hmoty a spojivá, ktoré pri spaľovaní unikajú do ovzdušia, znečisťujú ho a nepríjemne páchnu.

 

Tlak aplikovaný pri výrobe drevených brikiet

Na drevné piliny je aplikovaný tlak. Čím vyšší tlak, tým lepšia je výsledná kvalita brikety. Vysoká kompresia vytvára hustejšie a menej prašné brikety.

Vysoko kvalitné brikety sa vyrábajú s použitím veľkých a drahých strojov svysokým výkonom. Výsledkom sú drevené brikety s vysokou výhrevnosťou, ktoré udržia svoj tvar a horia dlho a rovnomerne.

 

Obsah vlhkosti: Koľko vody je v brikete?

Obsah vlhkosti by sa u brikiet mal držať niekde pod 10 %. Väčšina vysoko kvalitných brikiet obsahuje dokonca menej ako 6%. Nízke percento vlhkosti je dôležité, aby brikety horeli plynulo a nedechtovali.

Ekomall vám ponúka hneď niekoľko typov brikiet, ktoré sa hodia do akejkoľvek domácnosti. Turbo brikety, ktoré spájajú unikátne vlastnosti tvrdého a mäkkého dreva, zahrejú vaše miestnosti do niekoľkých minút. Kvalitné nočné brikety z kôry zas horia aj 10 hodín a vy si tak nemusíte robiť starosti s prikladaním.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login