Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Kokosová granola s malinami

Kokosová granola s malinami
bez mlieka

Handamde darčeky sú najviac a úplne najlepšie je, keď sa dajú zjesť (alebo vypiť). Preto rada dávam namiesto bonboniéry raw guľky alebo cookiesky, vlastnoručne usušenú zmes byliniek na čaj či fľašku bazového alebo mätového sirupu. A nepoznám nikoho, kto by pohrdol peknou nádobou plnou voňavej chrumkavej a chuťovo vyladenej granoly. :)

  • Čas varenia 35 minút 140°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

3 hrn.  mix vločiek - ovsené, špaldové, ražné, pohánkové, ryžové...
0,7 hrn.  mandľové lupienky
0,7 hrn.  strúhaný kokos
0,5 hrn.  kokosový olej
0,5 hrn.  sladidlo (agáve + kokosový cukor)
 štipka soli
2 ks  vaječný bielok
0,5 hrn.  mrazom sušené maliny (pokojne aj viac)
3 PL  mrazom sušené čučoriedky
(80 g  biela čokoláda)

Postup prípravy

Jasné, že vždy jej urobím trochu viac, ako sa do danej nádoby zmestí, aby sme mohli poriadne pokoštovať aj doma. Táto je naozaj mňamková.

Dobrá granola sa nezaobíde bez vločiek - prevahu by mali mať ovsené, pohánkových dávam maximálne pol hrnčeka a zvyšok domixujem tým, čo mám doma. Sladidlo som použila hlavne agáve, ktoré sa mi doma nemíňa a sem úplne zapadlo. Pre väčšiu chrumkavosť je dobré pridať vaječné bielky, ale ide to aj bez nich.

Najskôr zmiešame vločky, mandle, kokos, agáve, cukor, soľ a rozpustený kokosák. Z bielkov vyšľaháme sneh, nemusí byť úplne tuhý, a vmiešame ho do zmesi. Veľký plech vyložíme papierom na pečenie a rovnomerne naň rozložíme granolu. Dáme piecť do vyhriatej rúry a počas pečenia dva až trikrát premiešame.

Keď vychladne, vmiešame do nej aj maliny, čučoriedky a nasekanú bielu čokoládu. Ak ju vynecháte alebo nahradíte vegánskou verziou, máte super jedlo či jedlý darček pre tých, ktorí netolerujú mlieko. Popridávajte si tam podľa chuti, čo len chcete a zostavte si vlastnú verziu tejto dobroty. 

...

Nech žijú jedlé darčeky! Aj na blogu mám viacero receptov, ktoré sa dajú použiť na tento účel. Čas bazového sirupu sa blíži, mätový môžete urobiť kedykoľvek. Raw guľky nikdy nesklamú, kúkísky detto. Dajte si do vyhľadávača na blogu slovo cookies, ale mojím favoritom sú tieto. :)

9. 4. 2019 19:33

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty