Tom Hanks si v pripravovanej snímke zahrá manažéra Elvisa Presleyho

9.4.2019|Ivet Kollárová|
Tom Hanks si v pripravovanej snímke zahrá manažéra Elvisa Presleyho

Štúdia Warner Bros. spoločne s režisérom Bazom Luhrmannom pripravujú, zatiaľ nepomenovaný životopisný film o legendárnom hudobníkovi Elvisovi Presleym. Prvým hercom v obsadení filmu je Tom Hanks, ktorý stvárni Elvisovho manažéra Colonela Toma Parkera.

Kto stvárni samotného Elvisa známe zatiaľ nie je, no Luhrmann sa nechal počuť, že do tejto úlohy chce obsadiť hereckého nováčika. Castingy na túto úlohy sú momentálne v plnom prúde. Scenár k filmu napíše spoločne s Luhrmannom aj Craig Pearce.

Okrem castingov prebiehajú aj stretnutia ohľadne rozpočtu pre film, ktorého začiatok natáčania je na pláne v priebehu tohto roka. 

Elvisov manažér Colonel Tom Parker sa postaral o objavenie a preslávenie Elvisa, ktorý bol dovtedy neznámym umelcom. Postaral sa aj o viaceré dôležité udalosti v jeho živote, ako o zmluvu s nahrávacou spoločnosťou RCA, či Elvisovu úspešnú hereckú kariéru. 

Tom Hanks si v priebehu svojej kariéry zahral už v niekoľkých životopisoch. Stvárnil astronauta Jima Lovella vo filme Apollo 13, v snímke The Post: Aféra v Pentagone si zahral editora Washington Post, Bena Bradleeho. Bol kapitánom lietadla Chesleym Sullenbergerom v snímke Sully, či kapitánom lode Richardom Phillipsom vo filme Kapitán Phillips: Prepadnutie lode Alabama. V snímke Zachránte pána Banksa stvárnil Walta Disneyho a v novinke A Beautiful Day in the Neighborhood si zahrá televíznu osobnosť Freda Rogersa.

Zdroj:  variety.com

Súvisiace články