MojWindows

Microsoft pripravuje kombinované mesačné predplatné „GamePass Ultimate“, v ktorom budú zahrnuté služby Xbox Live Gold a Xbox Game Pass. Hoci veľa podrobností zatiaľ nie je známych, portál Thurrot uvádza, že cena by mala byť stanovená na 15 dolárov mesačne, teda v našich končinách by to malo byť 15 €.

Na prvý pohľad to vyzerá celkom lákavo, keďže momentálne kombinácia týchto služieb mesačne vychádza na 20€, no má to háčik.

Cena predplatenej služby Xbox Live Gold výrazne klesá s tým, čím dlhšie obdobie si predplatíte. Ročné predplatné pri priamom nákupe cez Microsoft Store vychádza na 59,99€, z čoho po krátkom prepočte vychádza 5€ mesačne, no v rozličných e-shopoch je možné rovnaké obdobie v podobe kartičky s digitálnou licenciou zakúpiť ešte lacnejšie – za približne 45€.

V prípade služby Xbox Game Pass je situácia pri priamom nákupe cez Microsoft Store trochu iná. Microsoft ponúka predplatné len na obdobie jedného mesiaca za 10€, predplatné na dlhšiu dobu tu nenájdeme. Avšak, ak by sme opäť nazreli do ponuky obchodov s hrami a herným príslušenstvom, kartičky s licenciou pre službu Xbox Game Pass na 12 mesiacov tu nájdeme za necelých 90€.

Ak by sme teda skombinovali výhodné kartičky s 12 mesačnými predplatnými obidvoch služieb, dostaneme sa na necelých 12€ mesačne. Nehovoriac o tom, že počas roka majú obchody rôzne akcie, kedy ceny klesajú ešte nižšie.

Je však celkom možné, že aj cena nového kombinovaného predplatného „GamePass Ultimate“ bude pri nákupe cez Microsoft Store výraznejšie klesať pri zakúpení dlhšieho obdobia – 3, 6 a 12 mesiacov. Ak to tak skutočne bude, nová ponuka bude podstatne lákavejšia.

Náš tip
Xbox One S bez diskovej mechaniky bude v predaji vraj už 7.mája
09.04.2019
Zdroj: Thurrot

+