Svetlá v záhrade - záhradné osvetlenie

Osvetlite si svoju záhradu a jazierko

Redakcia - 8. apríla 2019 - 9782. zobrazení

Každý z nás občas zatúži obdivovať hviezdnu nočnú oblohu z pohodlia domova. Neraz však majitelia záhrad pocítia nedostatok svetla v okolí svojho domu po zotmení. Tma neumožňuje predĺženie denných aktivít do neskorších hodín a mnohokrát je príčinou skorého odchodu z čerstvého vzduchu do priestorov domu. Našťastie však existuje záhradné osvetlenie, ktoré dokáže problém s tmou v záhradách vyriešiť.

Záhradné osvetlenie

Záhradné osvetlenie dodá vašej záhrade noblesu

Záhradné osvetlenie v záhrade plní viacero praktických funkcií. Okrem spomínaného rozšírenia možností trávenia času vo vašej záhrade po zotmení, zaisťuje záhradné osvetlenie návštevníkom aj bezpečný pohyb v záhrade. Netreba zabúdať ani na bezpečnostnú funkciu záhradného osvetlenia. Dobre osvetlená záhrada aj po západe Slnka je pre zlodeja menej zaujímavá než záhrada bez záhradného osvetlenia. Záhradné osvetlenie má aj svoju estetickú funkciu, ktorá premení vašu záhradu na umelecké dielo…

Náš TIP na najpredávanejšie záhradné osvetlenie

LED osvetlenie

Solárne osvetlenie

Solárne osvetlenie

Záhradné osvetlenie LED
Hodnotenie

Cena: od 23.90 €

Záhradné osvetlenie Trio
Hodnotenie

Cena: od 26.90 €

Záhradné osvetlenie solárne
Hodnotenie

Cena: od 49.90 €

Aký typ záhradného osvetlenia zvoliť?

Na osvetlenie oddychových priestorov s posedením sa spravidla používajú tlmené svetlá. Oddychové priestory bývajú osvetlené zhora a je dôležité dbať o dostatočnú vzdialenosť zdroja svetla od terasy alebo odpočívadla kvôli prípadnému dotieravému hmyzu. Osvetlenie prístupových chodníkov je možné realizovať zhora alebo prostredníctvom nízko položených svetiel pozdĺž chodníka, ktoré návštevníkovi ukážu bezpečnú cestu k domovým dverám.

Osvetlený vodopád - záhradné osvetlenie

Na osvetlenie brán a vstupov je možné vyberať zo širokej ponuky stĺpových, nástenných i bodových svetiel. Dekoračné svetlá umožňujú vytváranie rôznych efektov podľa vašej predstavivosti. Príjemne pôsobí nasvietenie jazierka svetlami namontovanými na jeho dne – svetlo pôsobí obzvlášť efektne v jazierkach s fontánkami a vodopádmi, ktorých padajúce kvapky odrážajú svetlo dopadajúce z dna.

Osvetlenie vodopádu v záhrade - záhradné osvetlenie

Aké sú nevýhody záhradného osvetlenia?

Hlavnou nevýhodou záhradného osvetlenia je vyššia spotreba elektrickej energie. Pre jej zníženie je vhodné zakúpiť solárne svietidlá alebo LED lampy, ktoré majú nízky príkon, sú vysoko energeticky účinné a navyše priťahujú menej hmyzu. Pri voľbe záhradného osvetlenia treba dbať aj na jeho funkcie ako aj na súlad jednotlivých svietidiel s celkovým osvetlením vašej záhrady.

V prípade túžby po komplexnejšom záhradnom osvetlení sú vám k dispozícii záhradní dizajnéri schopní reflektovať každý a jeden detail. Vďaka širokej ponuke záhradných svietidiel už nemusia zostávať zahalené v tme a v prípade, že si ich majitelia túžia opäť vychutnať nočnú oblohu, môžu osvetlenie kedykoľvek vypnúť.

  • Kategórie

Podobné články