„Bitcoin dosiahol svoje dno a začne prudko rásť, ako to bolo po jeho prepade v roku 2015,“ tvrdí pre Yahoo Finance Peter Brandt analytik Factor Research and Trading, ktorý predpovedal jeho pád v roku 2018.

Podľa neho je tu jasná analógia a krytptomeny teraz opäť vstupujú do býčieho trhu, čo znamená, že budú prudko rásť. Analytik dokonca predpovedá, že bitcoin by mohol stúpnuť až na 50-tisíc dolárov v nasledujúcich dvoch rokoch.

To, že bitcoin už dosiahol svoje dno a bude rásť, si myslí aj Nigel Green, riaditeľ konzultačnej firmy deVere Group. „Verím, že bitcoin v nasledujúcich týždňoch až mesiacoch porastie a keďže je to najväčia kryptomena, potiahne so sebou celý sektor elektronických peňazí,“ cituje N. Greena server Marketwatch.com.

Skok spôsobili aj roboti

Naopak slovenskí analytici sú skeptickejší a tvrdia, že spľasknutá bublina okolo bitcoinu sa mierne nafukuje, ale nie na dlho. Upozorňujú na to, že cena bitcoinu minulý týždeň stúpla najmä preto, lebo bol lacný, čo využilo aj niekoľko veľkých investorov na nákup

„Nie je náhoda, že sa to deje v posledných týždňoch, kedy vidíme pomerne veľký optimizmus z prichádzajúcich stimulov centrálnych bánk a očakávaných nižších úrokových sadzieb. Väčšia dostupnosť peňazí znamená väčšie špekulácie. Bitcoin je v tomto smere ideálne aktívum,“ myslí si Ronald Ižip, analytik Trim Alfa. 

Podľa neho je bitcoin pre mnohých investorov veľkým sklamaním,

Predplaťte si TREND za najvýhodnejšiu cenu už od 1 € / týždeň

  • Plný prístup k prémiovým článkom a archívu
  • Prémiový prístup na weby Mediálne, TRENDreality a ENJOY
  • Menej reklamy na TREND.sk
Objednať predplatné

Máte už predplatné? Prihláste sa