Tieniaca technika: Slnečno, horúco a pritom tak štýlovo

Prvé slnečné dni nás priam ženú tráviť viac času vonku v záhrade, na terase či balkóne. Slnko k životu nevyhnutne potrebujeme. Dodáva nám energiu, množstvo prospešného vitamínu D a dobrej nálady. Slnko zaženie každú melanchóliu. Tam, kde chodí slnko, treba aj kvalitnú tieniacu techniku. Čo je jej hlavnou výhodou a aké sú novinky na trhu?

Už zo samotného názvu vyplýva, že ide o interiérové alebo exteriérové príslušenstvo s funkciou tienenia. Tu však treba poznamenať, že spoločnosti so zameraním na výrobu a dizajn tieniacej techniky chcú užívateľom pobyt na slnku čo najviac spríjemniť. Nejde o “ukrývanie sa“ pred slnkom, ale o efektívny a zdravý príjem slnečných lúčov. Keďže sa už vonku bude len otepľovať, zameriame sa na špecifiká a trendy exteriérovej tieniacej techniky.

Exteriérová tieniaca technika sa už za pár desiatok rokov značne posunula od klasických vonkajších žalúzií a roliet. Dnes si už pobyt na terase či pri bazéne dokážete užiť vďaka vysokoúčinným pergolám, markízam či atraktívnym slnečným plachtám.

O inovatívne exteriérové tienenie majú najväčší záujem majitelia veľkých rodinných domov, reštaurácií, hotelov či bazénových komplexov. Čím lepší zážitok poskytnete na otvorenej terase priateľom alebo klientom pri vonkajšom hotelovom bazéne, tým častejšie sa k vám počas leta budú vracať.

Pre váš úžasný pobyt na terase a v záhrade

Tieniaca technika markíz vás v prvom rade ochráni pred čo najväčšou časťou škodlivého UV žiarenia. Jej technologické kúzlo spočíva aj v schopnosti filtrovať a zaujímavo zafarbovať svetlo.

Terasové výsuvné markízy musia byť predovšetkým z dostatočne pevnej a stabilnej konštrukcie. Len tak budú schopné aj vysokej odolnosti voči vetru. Tie najinovatívnejšie sú konštrukčne vyhotovené z hliníka. Výber látky sa v súčasnosti najviac spája s akrylovými a polyesterovými vláknami. Sú elastické a málo sa krčia. Inteligentné automatické vysúvanie v závislosti od intenzity lúčov je ďalšou jednotkou na trhu.

Je to praktický a dizajnový prvok v súčasnom prevedení aj so zips screenom na oknách či s výlučným použitím len na zimné záhrady.

Tých najnáročnejších zákazníkov potešia pergoly nielen ako jednoduché prístrešky s posuvnou látkovou strechou. Toto leto sú v kurze stabilné a samonosné konštrukcie vo výraznom kubistickom štýle. S pevnou alebo naklápateľnou strechou sa efektívnejšie ochránite pred priamym slnkom, vetrom ale aj dažďom.

Foto: pixabay.com