Reštaurácia, ktorá funguje v centre Spišskej Novej Vsi už takmer dve desaťročia a pri svojom vzniku bola prvou reštauráciou „západného“ typu na Spiši. Majiteľka Dana Říhová pracovala roky v Rakúsku a svoje skúsenosti potom preniesla na rodný Spiš.

Reštaurácia na popularite ale nestráca ani po rokoch, presvedčili sme sa o tom aj počas našej návštevy. V sobotu na obed tu bolo úplne plno, rodinné oslavy, či obedy, aj individuálni hostia. Klenbový priestor v teplých farbách s milými artefaktami po stenách tiež pôsobí rovnako útulne, ako pred rokmi.

Kmeňový jedálny lístok môže na niekoho pôsobiť ako retro, ale odráža chute a preferencie hostí – nájdete tu špeciality z mnohých kútov planéty. Mexické burritos, talianske cestoviny, americké rebierka a krídielka... Porcie sú veľké, aj hladný veľký jedák sa tu výdatne naje.

Reštaurácia ale sleduje evidentne aj súčasné trendy, v kmeňovom lístku bola vložená aj špeciálna ponuka a tá je zostavená naozaj moderne, vrátame toho, že jedlá sú pomenované podľa hlavných surovín – napríklad Bryndza je bryndzová polievka demikát a tú sme aj ochutnali – hustý, s výraznou chuťou bryndze, ak by bol niekto menej hladný, už len samotný stačí na zasýtenie.

Druhú polievku sme si vybrali z klasického menu, bola ňou Krémová cesnačka s krutónmi – smotanou ani cesnakom v nej nešetrili, platilo by o nej to, čo o prvej polievke, že menší jedák by sa len z nej najedol. Vadilo nám akurát to, že krutóny neboli dostatočne opečené, takže sa v polievke rýchlo rozmočili.

Z hlavných jedál sme si dali Krídelká Nostalgie -  opäť to bola riadna porcia – grilované krídelká, k nim dve omáčky – smotanová a pikantná, polovica výbornej grilovanej cesnakovej bagety a ešte aj varený kukuričný klas k tomu. Jednoduché jedlo, ale pochutili sme si.

Ako druhé jedlo sme si dali Plnený zemiak s kuracím mäsom. Chuťovo nebolo tomuto jedlu čo vyčítať, splnilo naše očakávania, akurát na vzhľade by mohla kuchyňa trochu popracovať. Dostali sme polky zemiaka bohato zaliate omáčkou s kúskami zeleniny a mäsa, takže zemiaky prakticky ani nebolo vidieť.

Z dezertov sme si dali Horúcu lásku – dezert, ktorý bol voľakedy veľmi obľúbený, ale už z ponuky reštaurácií v podstate zmizol, resp. bol nahradený sofistikovanejšími sladkosťami . Ale chuťové bunky kombinácia zmrzliny, horúceho ovocia a šľahačky potešila  k nemu sme si dali predpisovo urobené espresso.

V reštaurácii vzorovo pracujú s vínom, robia tu aj rôzne akcie s ním spojené.

Zhrnutie:

Plus: Príjemné prostredie a obsluha a ak má niekto rád veľké porcie, tu je správne

Mínus: Nič významné, okrem servírovania plneného zemiaka.