Magické slovo, ktoré môže vaše manželstvo ochrániť pred rozvodom

0
2484

Ako predísť rozvodu

Keď ste spolu začali randiť, zvykla vás vaša polovička prekvapiť raňajkami do postele a nemohli ste prestať rozprávať o tom, aká je úžasná. No keď vám včera dala na stol misku s cereáliami, uvedomili ste si, že časy sa tak toršku zmenili. Ups..

Byť v dlhodobom vzťahu prináša množstvo pozitív. Avšak aj nevýhod a  jednou z nich je to, že sa začnete brať za samozrejmosť. To podľa vzťahových poradcov môže znamenať pre váš vzťah problém.

Štúdia publikovaná v časopise Personal Relationships odhalila, že  kľúčom k zdravému a úspešnému manželstvu je pocit vďačnosti. Pracovníci, ktorí sa podielali na štúdií sa 468 ľudí, žijúcich v manželstve pýtali otázky týkajúce sa finančného blahobytu, situácie ,,dávaj-ber“ ( keď jeden partner má tendenciu požadovať a druhý sa prispôsobí aby predišiel konfliktu) a ako si jeden druhému vyjadrujú vďačnosť. Zistili, že vyjadrenia vďačnosti boli najkonzistentnejším významným prediktorom kvality manželstva.

,,Pocit ocenenia a dôvera, že si vás váš partner váži, priamo vplývajú na to, ako sa v manželstve cítite a ako veľmi ste odhodlaní v manželstve zotrvať„, hovorí spoulautor štúdie Ted Futris, docent na univerzite v Georgii.

Vedci dokonca tvrdia, že jednoduché ,,ďakujem“ je dostatočne silné na to aby vás ochránil od rozvodu.

Tak si to pamätajte, keď vám nabudúce partner spraví kávičku 🙂

Čítajte tiež: