Pre nový iPhone predal vlastnú obličku, teraz je z neho invalid

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 22:16 • 2 min
Pre nový iPhone predal vlastnú obličku, teraz je z neho invalid

BRATISLAVA – Nuž ľudia sú pre nové veci schopní obetovať naozaj čokoľvek a v prípade tohto mladého muža to platí asi aj dvojnásobne. Svoj čin určite už viackrát oľutoval, no zvrátiť sa to už nedá.

slovakia

left justify in out

Toho času ešte chlapec Xiao Wang z Číny veľmi túžil po novom type iPhonu. Bol ešte mladý a tak sa nepozeral na okolnosti. Jednoducho bol schopný pre zisk nového smartphonu spraviť takmer čokoľvek. Nepochádzal ale zo zámožnej rodiny a našetrené peniaze mu nestačili na to, aby si taký kúsok mohol dovoliť.

 

img

 

Dopočul sa však, že predajom orgánu sa dá rýchlo zarobiť veľká suma peňazí. Ihneď sa preto rozhodol, že predá vlastnú obličku. Netušil však, že toto rozhodnutie ho poznačí na celý zvyšok života.

 

img

 

V čase chirurgického zákrorku mal mladý Wang len 17 rokov. Predajom obličky získal na ruku viac ako 2 a pol tisíc eur. "Na ruku" píšeme z toho dôvodu, že operácia prebiehala v podzemí a jeho rodina o tom ani netušila. Vyjadrenia doktora po zákroku zneli, že na zotavenie bude potrebovať nanajvyš týždeň, a potom sa opäť bude môcť vrátiť do bežného života.  

 

img

 

V prípade takýchto neoficiálnych operácii však hrozí, že sa skôr či neskôr niečo niečo pokašle. Bolo to tak bohužiaľ aj vo Wangovom prípade. Provizórna operačná miestnosť nebola dostatočne vydezinfikovaná a počas zákroku sa mu do tela dostala infekcia.

 

img

 

Na jednej strane si síce zarobil takmer 3 000 eur, ale následná liečba ho vyšla na oveľa väčšiu sumu. Počas celého zvyšku života bude musieť stráviť na lôžku. Jedno zlé rozhodnutie počas dospievania ho už teraz bude sprevádzať do konca života.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies