Ako získať krásnu hrivu? Toto rozhodne nesmiete zanedbať!

NETKY.SK • 14 Marec 2019, 12:10 • 2 min
Ako získať krásnu hrivu? Toto rozhodne nesmiete zanedbať!

Keďže, ako sa hovorí, vlasy sú korunou krásy, mali by sme sa o nich patrične starať. Tu je niekoľko dobrých rád, ako na to!

slovakia

left justify in out

Azda každá žena túži po krásnych, zdravých a hustých vlasoch. Niektoré z nás mali to šťastie, že pevnú hrivu „dostali do vienka“, iné sa musia snažiť o niečo viac. Tak či onak, máme pre vás niekoľko dobrých tipov, ako sa o svoju korunu krásy starať, aby vyzerala naozaj neodolateľne.

 

Pozor na vysoké teploty

Nie všetky ženy majú úplne ideálny typ vlasov, preto si neraz musia pomáhať pomocníkmi v podobe fénov, kuliem či žehličiek na vlasy, ktoré neposlušné kadere skrotia. Tu si ale treba dať veľký pozor, pretože vysoké teploty vlasy ničia a vysušujú, v dôsledku čoho sú následne náchylné na lámanie a ani ich vzhľad nie je práve vábny. Pokiaľ tieto procedúry realizujete denne, mali by ste to výrazne obmedziť a v prípadoch, kedy je fénovanie alebo žehlenie nevyhnutné, ošetrite si vlasy špeciálnym ochranným olejom a pri úprave účesu znížte teplotu.

 

img

 

Obmedzte farbenie

Farbenie vlasov je chúlostivá záležitosť. Mnohé dámy sa bez neho nedokážu zaobísť kvôli šedinám, ktoré nechcú svojmu okoliu ukazovať. Svetlé odrasty nevyzerajú práve najlepšie, preto je pre nich pravidelné dofarbovanie korienkov doslova nevyhnutnosťou. Táto procedúra sa v závislosti od rýchlosti rastu vlasov môže opakovať každých pár týždňov, čo rozhodne neprospieva. Tento problém by však mohli vyriešiť špeciálne spreje, ktoré šediny prekryjú a zároveň vlasy vyživia. Pokiaľ vám kadere nešedivejú, no napriek tomu si ich farbíte, stavte na prirodzenosť a nechajte ich zregenerovať, odvďačia sa vám zdravým vzhľadom.

 

img

 

Aj masáž robí divy

Odborníci tvrdia, že už štvorminútová masáž pokožky hlavy ráno po prebudení môže rastu, hustote a pevnosti vlasov významne napomôcť. Tým, že kožu prekrvuje, spevňuje vlasové folikuly a zabraňuje vypadávaniu.

 

Strihanie je alfou a omegou

Ženy často túžia po dlhých vlasoch, preto sa ich strihaniu vyhýbajú. Nemusí však ísť o žiadne viditeľné zmeny účesu. Skutočne stačí, ak vám kaderník odstrihne centimeter z ich koncov. Vlas to celkovo posilní, čo môže okrem iného urýchliť jeho ďalší rast. Ošetrené končeky zároveň dodávajú hrive upravený vzhľad a oveľa lepšie sa tak aj rozčesáva.

 

img

 

Dôležitá strava a vitamíny

Na záver jedna veľmi podstatná rada. Celkový vzhľad vlasov odráža stav nášho vnútra. Pokiaľ nemáme vyváženú stravu, dobrý spánok a dostatok vitamínov, kadere vyzerajú rovnako unavene ako my samy. Výživoví poradcovia preto okrem celkovej zdravej životosprávy radia dopĺňať aj vitamíny B7, vitamín H, vitamín I, selén a zinok. Okrem toho si ich môžete dopriať aj v podobe výživných masiek a kúr na vlasy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies