Nová Toyota Supra patrí medzi najkrajšie športové modely súčasnosti

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 19:05 • 2 min
Nová Toyota Supra patrí medzi najkrajšie športové modely súčasnosti

BRATISLAVA – Japonská automobilka opäť raz ukázala, že jej právom patrí miesto medzi elitou automobilového priemyslu. Mnohí z nás si ešte pamätajú na športový model Toyota Supra, ktorý sa stal populárnym takmer v každej časti sveta. Objavil sa dokonca aj v prvej časti americkej filmovej ságy Rýchlo a Zbesilo (Fast&Furious). Tie časy sú už ale dávno za nami. Vývoj pokračuje a zbrusu nový model, ktorý je pýchou pre najväčšiu automobilku sveta, sa čochvíľa objaví aj na našich cestách.

slovakia

left justify in out

Legenda je opäť späť! Japonská automobilka nám dokázala, že ani športové modely pre ňu v súčasnej dobe nie sú španielska dedina. Na tohtoročnom svetovom autosalóne v americkom Detroite sa svet konečne dočkal. Japonci tu predstavili svoju novú pýchu. Celý názov tejto novej krásky znie Toyota GR Supra 2019. Na jednej strane nádherný skvost, no na strane druhej sa objavili aj kritické ohlasy, že nový model má na sebe výrazný rukopis nemeckej automobilky BMW.

 

 

O spolupráci dvoch automobiliek na tomto koncepte sa vedelo už dlhší čas. V roku 2012 to oba koncerny avizovali počas svojich verejných prejavov. A prečo sa Toyota rozhodla práve pre spoluprácu s bavormi? Obaja sa totiž podieľajú na spoločnom vývoji motora, lithium-ionových batériach a taktiež na projekte zadného náhonu. Mimochodom tým disponuje aj BMW Roadster Z4.

 

 

Kabínu Toyoty GR Supra tvorí deliaci prvok medzi kokpitom vodiča a otvorenejším priestorom pre spolujazdca. Na stredovom paneli je ovládací panel klimatizácie s dotykovými spínačmi a pamäťou. Výhodou je aj 8-palcový centrálny displej, ktorý sa dá ovládať buď dotykovo, alebo pomocou otočného ovládacieho prvku.  

 

 

Keďže sa jedná o čisto športový model, musí tomu zodpovedať aj adekvátny výkon auta. Pod kapotou sa skrýva šesťvalec s výkonom 340 koní. Poháňajú ho zadné kolesá a automatická prevodovka s ôsmimi stupňami rýchlosti. Z nuly na sto to trvá cez 4 sekundy a maximálku je schopná nová Supra vyvinúť až na úroveň 250 km/h.

 

 

Pri pohľade na tento skvost môžeme zatiaľ len premýšľať o cene za jeden kus. Vec sa má ale tak, že Japonci nebudú pýtať málo. Odhadovaná suma sa dá predpokladať na viac ako 50 000 eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona