Týchto 5 potravín vám prečistí celý krvný systém

NETKY.SK • 22 Marec 2019, 19:36 • 2 min
Týchto 5 potravín vám prečistí celý krvný systém

BRATISLAVA – Pokiaľ náš jedálniček obsahuje jedlá s nadmerným obsahom tukov, prejaví sa to aj na našej celkovej kondícii. Telo musí jednoducho vyvíjať viac energie na to, aby sme mohli fungovať. Cholesterol a tuk sa navyše usádza v našich cievach a spomaľuje tak prietok krvi v našom krvnom obehu. Príroda je ale všestranný liečiteľ. Poskytla nám totiž určité potraviny, ktoré sú schopné náš krvný obeh pekne prečistiť.

slovakia

left justify in out

Granátové jablko
Túto netradičnú plodinu veľa z nás nekonzumuje až tak často. Je však veľmi obohatená o antioxidany. Stará sa o obmedzovanie množstva cholesterolu v krvi. Zabraňuje tak vzniku artériosklerózy alebo inými slovami vápenateniu tepien. Je to choroba, pri ktorej cievy stvrdnú, rozšírujú sa a strácajú elasticitu.

 

img

 

Hrozno
Okrem iného obsahuje quercetín a resveratrol, veľmi dôležité látky, ktoré zabraňujú tomu, aby sa cholesterol v cievach rozširoval. Starajú sa o to, aby na vnútorných stenách ciev nevznikali nánosy cholesterolu.

 

img

 

Ryby
Vo všetkých rybách sa nachádzajú omega – 3 nenasýtené mastné kyseliny, ktoré si naše telo nie je schopné samo vytvoriť. Prospievajú najmä srdcu a obehovému systému. Znižujú množstvo cholesterolu v krvi a ich konzumáciou predchádzame kardiovaskulárnym ochoreniam.

 

img

 

Olivový olej
Obsahuj veľké množstvo mononenasýtených kyselín, ktoré sú schopné naše cievy vyčisťiť od nahromadeného cholesterolu. Okrem iného pomáha aj pri znížení rizika srdcovocievnych ochorení a znižuje krvný tlak.

 

img

 

Špenát
Ako taký je veľkým zdrojom energie. Obsahuje železo, horčík draslík a práve posledný spomenutý prvok s kombináciou kyseliny listovej pomáha udržovať stabilný krvný tlak. Pri pravidelnom konzumovaní tejto zeleniny pomáha dokonca aj proti niektorým chorobám očí. Odporúčame vždy vyberať sýto sfarbené listy a konzumovať by sa mal mladý a krehký.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies