Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.03.2019 18:12 | Šport | Šport mix

Slováci v šprinte neprekvapili: Podarilo sa im splniť cieľ?

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Boe triumfoval v šprinte mužov na 10 km aj vo finále Svetového pohára v Holmenkollene.

Potvrdil zisk malého krištáľového glóbusu v tejto disciplíne, ktorý mal istý už pred piatkovými pretekmi. Druhý finišoval Talian Lukas Hofer (+31,7 s) a tretí bol Francúz Quentin Fillon Maillet (+35,0 s). Zo štvorice Slovákov na štarte dopadol najlepšie Michal Šíma na 51. pozícii s jednou chybou a mankom 2:21,7 min.

Oproti štvrtku sa Holmenkollen zahalil do hmly, ktorá komplikovala situáciu na strelnici. J. T. Boe mal malý glóbus istý, pred Rusom Alexandrom Loginovom mal priepastný 134-bodový náskok. Kráľ tohtoročnej sezóny päťkrát zo siedmich šprintov SP zvíťazil, raz ho zdolal Rus Loginov, raz krajan Christiansen a triumfoval aj na MS.

Ako prvý z favoritov na triumf sa predviedol čistou streľbou na oboch položkách Fillon Maillet, ktorý sa priebežne usadil na prvej pozícii. Prekonal ho až ďalší čistý Hofer s náskokom 3,3 sekundy. Výborne odštartovali obaja bratia Boeovci. Najprv predviedol čistú streľbu na ležke starší Tarjei a po ňom aj Johannes Thingnes. Obaja síce raz chybovali na stojke, no už istému víťazovi celkového poradia J. T. Boeovi to nepokazilo víťazné plány a opäť s najrýchlejším bežeckým časom prišiel do cieľa s vyše polminútovým náskokom pred dovtedajším lídrom Hoferom. Z ďalších pretekárov ho už nikto neohrozil a nemenili sa ani mená na ďalších dvoch pozíciách. Pre J. T. Boea to bolo už štrnáste víťazstvo v SP v sezóne, čím vyrovnal rekord Francúza Martina Fourcadea.

 

Kvarteto Slovákov Matej Kazár (št. číslo 4), Martin Otčenáš (52), Tomáš Hasilla (70) a Michal Šíma (110) bojovalo okrem individuálnych umiestnení aj o poradie v Pohári národov. V záverečnej disciplíne hodnotenia PN sa snažili posunúť z 18. priečky o jednu vyššie, aby aj v budúcej sezóne mohli štartovať štyria.

Ako prvý z nich vyštartoval Kazár, ktorý sa však nevyhol chybám a už na ležke musel dvakrát krúžiť na trestnom okruhu. Na stojke sa mu darilo o čosi lepšie, no s jedným okruhom navyše sa prepadol mimo Top 60 a obsadil až 77. miesto (+3:09,5). Otčenáš začal na ležke s jednou chybou, no vybuchol na druhej položke a dokopy s piatimi nesklopenými terčmi skončil až na 91. pozícii (+4:00,1). Hasilla s bilanciou 2+1 sa zaradil o dve priečky za Kazára (+3:15,00). Najlepšie si počínal posledný na štarte Šíma, síce minul jeden terč na ležke, no stojku zvládol bez chyby a obsadil 51. miesto. Ako jediný sa predstaví v sobotňajšej stíhačke, do nej sa prebojoval len druhýkrat v prebiehajúcej sezóne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Hikers on the Haiku stairs, otherwise known as Stairway to Heaven, on Oahu, Hawaii.
Počuli ste o Schodoch do neba? S ich návštevou sa môžete rozlúčiť: Za všetko môže bezohľadnosť turistov
 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Ukrajina vyšla s pravdou von: Zničili ruský bombardér! Súvisí to s nedávnou nehodou?
Ilustračné foto
Cestujúci si toto letisko nevedia vynachváliť: Najlepšie na svete! Skončili naši susedia aspoň v TOP 10?
Jana pustila do sveta nový album Obyčajnosti.
Foto
Úspech Jany Kirschner za hranicami: O takomto niečom môžu mnohí umelci len snívať!
Vodič na Pezinskej Babe prekročil rýchlosť o 67 kilometrov za hodinu
Foto
Vodič išiel na Pezinskej babe ako šialený! Príde vám zle, akú rýchlosť mu namerali
Ilustračné foto
V Liptovskom Hrádku zrušili tento priechod pre chodcov: Je za tým tragédia
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izraelské besnenie zasiahlo ďalšiu krajinu: Toto nevyzerá dobre! Čo chcú dosiahnuť?
(ilustračné foto)
Ruský bombardér dokončil bojovú misiu a... Zrútil sa! Spustila sa záchranná akcia
Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle