Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Splyňovaciu elektráreň v Lipovníku nechcú: Na protest zablokovali občania dopravu

Protestné zhromaždenie na štátnej ceste 1/16 pod Soroškou proti výstavbe splyňovacej elektrárne
Protestné zhromaždenie na štátnej ceste 1/16 pod Soroškou proti výstavbe splyňovacej elektrárne (Zdroj: TASR/František Iván)

LIPOVNÍK - Protest voči zamýšľanej výstavbe splyňovacej elektrárne v regióne bol dôvodom piatkovej blokády hlavnej cesty I/16 pri Lipovníku v okrese Rožňava, ktorej sa zúčastnilo niekoľko sto ľudí. Premávku zablokovali na priechode pre chodcov pod horským priechodom Soroška na necelú polhodinu.

 „Týmto protestným podujatím vyjadrujeme náš nesúhlas so zámerom nadobro zničiť región, známy nespočetným množstvom prírodných a kultúrnych krás a nádherných pamätihodností aj preto, lebo chceme príslušné orgány dôrazne upozorniť, že v našom kraji žiadnu spaľovňu smetí nechceme,“ uviedli v tlačovej správe členovia petičného výboru, ktorí pred niekoľkými týždňami spustili petíciu s názvom Chceme Gemer bez spaľovne.

Počas protestu a zablokovania cesty sa pri Soroške vytvorili dlhé kolóny vozidiel. Niektorí vodiči súhlasili s požiadavkou protestujúcich, iní však dávali hlasno najavo svoju nespokojnosť.

Viac o téme: ProtestKrásna HôrkaSoroškaLipovníkSplyňovacia elektráreň
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu