Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Šport

22. marca 2019

J.T. Boe potvrdil zisk glóbusu v šprinte a vyhral aj v Holmenkollene



Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Boe.



Zdieľať
Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Boe. Foto: TASR/AP
Holmenkollen 22. marca (TASR) - Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Boe triumfoval v šprinte mužov na 10 km aj vo finále Svetového pohára v Holmenkollene. Potvrdil zisk malého krištáľového glóbusu v tejto disciplíne, ktorý mal istý už pred piatkovými pretekmi. Druhý finišoval Talian Lukas Hofer (+31,7 s) a tretí bol Francúz Quentin Fillon Maillet (+35,0 s).


Oproti štvrtku sa Holmenkollen zahalil do hmly, ktorá komplikovala situáciu na strelnici. J. T. Boe mal malý glóbus istý, pred Rusom Alexandrom Loginovom mal priepastný 134-bodový náskok. Kráľ tohtoročnej sezóny päťkrát zo siedmich šprintov SP zvíťazil, raz ho zdolal Rus Loginov, raz krajan Christiansen a triumfoval aj na MS.

Ako prvý z favoritov na triumf sa predviedol čistou streľbou na oboch položkách Fillon Maillet, ktorý sa priebežne usadil na prvej pozícii. Prekonal ho až ďalší čistý Hofer s náskokom 3,3 sekundy. Výborne odštartovali obaja bratia Boeovci. Najprv predviedol čistú streľbu na ležke starší Tarjei a po ňom aj Johannes Thingnes. Obaja síce raz chybovali na stojke, no už istému víťazovi celkového poradia J. T. Boeovi to nepokazilo víťazné plány a opäť s výborným bežeckým výkonom prišiel do cieľa s vyše polminútovým náskokom pred dovtedajším lídrom Hoferom. Z ďalších pretekárov ho už nikto neohrozil a nemenili sa ani mená na ďalších dvoch pozíciách.

Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Futbalisti SR do 21 rokov zdolali v príprave rovesníkov z Grécka
<< predchádzajúci článok
UEFA obvinila Neymara za výroky na adresu videorozhodcov