Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Súd rozhodne o Kočnerovej väzbe 1. apríla
Zdielať na

Súd rozhodne o Kočnerovej väzbe 1. apríla

Archívne video

BRATISLAVA / Marian Kočner je od minulého leta vo väzbe pre podvod na zmenkách. Najvyšší súd mu väzbu na poslednom prejednaní predĺžil do apríla. Podľa informácii TV JOJ je nový termín o rozhodovaní o Kočnerovej väzbe stanovený na 1.4 2019. Kočner sa z väzby snažil dostať niekoľkokrát. Doteraz mu to nevyšlo.

Aprílové rozhodovanie súdu môže väzobné stíhanie Kočnera zmeniť. Dôvodom je, že vyšetrovanie tejto trestnej veci podvodu v prípade miliónových zmeniek bolo ukončené a dozorujúci prokurátor ÚŠP plánoval podať na Mariana Kočnera a Pavla Ruska žalobu do konca tohto mesiaca. Predpokladalo sa, že by to mohlo byť v piatok, 22. marca. Informáciu pre TV JOJ potvrdila hovorkyňa Špecializovaného trstného súdu Katarína Kudjaková. 

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal 19. marca na Špecializovaný trestný súd obžalobu v trestnej veci Mgr. M.K. a spol. Dve osoby sú obvinené z obzvlásť závažného zločinu falšovania, pozmeňovania a neoprávnenej výroby peňazí a cenných papierov a zo zločinu marenia spravodlivosti. Obžaloba bola pridelená senátu 1T, ktorý po jej preštudovaní rozhodne o ďalšom postupe," uviedla Kudjaková. 

Očakáva sa, že informácie o žalobe na Kočnera a Ruska v kauze zmenky, poskytne ÚŠP budúci týždeň.  O ukončení vyšetrovania zmenkovej kauzy informovala TV JOJ už minulý týždeň.

Napriek tomu že ho 8.3. vyšetrovateľ NAKA obvinil z vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, Kočner sa naďalej nachádza v kolúznej väzbe len pre zmenky. Či sa táto Kočnerova situácia 1.apríla zmení, o tom rozhodne príslušný súd. Súd 1.4. koná ex offo, teda z vlastnej iniciatívy.

​Minulý týždeň obvinili Mariana Kočnera aj v súvislosti s vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Začalo sa skloňovať aj meno šéfa Penty Jaroslava Haščáka, s ktorým si mal Kočner vymieňať SMS-ky. Haščák sa prihlásil na políicii a chcel vypovedať, vyšetrovateľ mu termín ešte neurčil. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy