Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Majstra preverí neobľúbený súper. V semifinále sa však protivník nevyberá

Favorit mieri za majstrovským hetrikom. Vyzývateľ túži potvrdiť vynikajúcu bilanciu zo vzájomných zápasov.

22.03.2019 16:34
Daniel Brejčák Foto: ,
Daniel Brejčák (Poprad) počas zápasu proti Košiciam.
debata

Už v sobotu odštartuje v Banskej Bystrici prvá semifinálová séria Tipsport Ligy. Zverenci Dana Cemana si v nej zmerajú sily s hokejistami Popradu. Očakáva sa o čosi menej kombinačný, no o to viac priamočiary a fyzicky náročný hokej.

Popradčania potrebujú prelomiť výbornú štatistiku brankára Stephona Williamsa v play off (4 čisté kontá s Detvou), Banskobystričania zase negatívnu bilanciu vo vzájomných dueloch (štyri prehry z piatich súbojov a skóre 10:19).

Brejčák: Bystrica nám pasuje

Zatiaľ čo úradujúci majster si po postupe cez Detvu vydýchol a doliečil šrámy, Podtatranci naskočia do semifinále len tri dni po uzavretí náročnej série s Košicami.

„Po zápase sme si trošku posedeli, dali pivko-dve. Vo štvrtok sme si oddýchli a v piatok sa už poctivo chystali na Bystricu. Voľna nebolo veľa, ale už sa tešíme, že to vypukne,“ tvrdí Daniel Brejčák.

Skúsený obranca Popradu rešpektuje veľkú silu súpera, no zároveň neskrýva odvážne ambície svojho tímu.

Fanúšik Popradu sa teší z gólu počas zápasu... Foto: TASR, Oliver Ondráš
SR Hokej TL Štvrťfinále Play Off Poprad Košice POX Fanúšik Popradu sa teší z gólu počas zápasu šiesteho štvrťfinále play off hokejovej Tipsport Ligy medzi HK Poprad a HC Košice.

„Bystričania každý rok skladajú mužstvo na titul, majú dosť legionárov i kvalitných slovenských hráčov. My však tiež máme svoje ciele. Pred každou sezónou si ich treba dávať najvyššie, ale nemôže ísť len o reči. Musíte ísť pekne krok po kroku. Teraz sme zdolali Košice a ďalší krok je prejsť aj cez Bystricu a postúpiť do finále. Je to v našich silách. Máme totiž fantastické vyrovnané päťky, čo nám v minulých rokoch chýbalo,“ zdôrazňuje Brejčák.

Čím to je, že sa Popradu proti úradujúcemu šampiónovi darí?

„Sedí nám jeho štýl hry. Zvolen alebo Nitra hrajú kombinačnejší hokej, to nám až tak nepasuje. Nebudem prezrádzať recept, no môžeme stavať na tímovosti a obetavosti, čo sme predviedli aj s Košicami. Možno sme neboli hokejovejší, ale určite rýchli a dobrí v obrannej tretine. Máme aj šikovných útočníkov, ktorí musia využiť prípadné brejky. Bystričania si na nás po súbojoch zo základnej časti iste dajú väčší pozor,“ naznačuje.

Ďatelinka: V play off hráme iný hokej

Pod Urpínom, pochopiteľne, neprikladajú doterajšej bilancii veľký význam. Naopak, veria, že v semifinále potvrdia najvyššie ambície, kvalitu i kvantitu svojho kádra.

„Vôbec sme sa nezamýšľali nad tým, s kým sa v semifinále stretneme. Tu sa už súperi nevyberajú. Vyšlo to na Poprad a my sme sa na neho pripravili. Spravíme všetko pre postup do finále,“ hlási jeden z najskúsenejších hráčov tímu Ivan Ďatelinka.

Ivan Ďatelinka. Foto: SITA, Jakub Julény
Ivan Ďatelinka Ivan Ďatelinka.

Dôsledný obranca má o predošlých výsledkoch prehľad, ale naznačuje, že v play off už neplatí nič z toho, čo platilo v základnej časti.

„S Popradom sme vyhrali hádam len dva zápasy za dva roky. Vnímame to ako dvihnutý prst, ale play off je iná súťaž a každý už hrá trochu inak. Silu Popradu rešpektujeme, ale všetkým musí byť jasné, že teraz aj my hráme iný hokej. Treba si dávať pozor na najmenšie detaily, tie rozhodujú,“ pripomína.

Dôležitý bude podľa neho najmä vstup do série. Vo štvrťfinále s Detvou majster druhý domáci duel prehral, no okrem neho si vo všetkých súbojoch udržal čisté konto. Teraz chce vyhrať oba domáce zápasy. Naopak, Poprad by rád nadviazal na vstup do série s Košicami, kde ukoristil oba úvodné súboje v Steel aréne.

„Hneď prvý zápas je nesmierne dôležitý. Pozerať sa viac dopredu zatiaľ nemá zmysel. Popradčania majú veľmi kvalitnú prvú päťku so šikovnými nižšími hráčmi, kde dominujú najmä Svitana a Bondra. Celkovo má súper veľmi dobre poskladané mužstvo zložené zo štyroch dobre fungujúcich pätiek. No my sa s tým vyrovnáme,“ avizuje Ďatelinka.

Banská Bystrica – Poprad

Termíny semifinále: 23., 24., 27. a 28. prípadne 31. marca, 2. a 4. apríla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HK Poprad #HC 05 Banská Bystrica #Daniel Brejčák