Novinky - 22.03.2019 16:21

Vtipná asistencia a parádny gólový volej z Vancouveru

Zdroj: huste.tv/Instagram

Ľadový hokej niekedy prináša signály a góly, ktoré presne zapadajú do daných vzorcov, ako nabíjať obrancovi na modrej, ako hľadať cloniaceho spoluhráča pred bránkou, či ako distribuovať puk spoza bránky. Občas však mužstvo vyskúša aj niečo nečakané, prekvapivé a možno nie úplne natrénované. Spravil tak aj Vancouver Canucks proti Ottawe Senators, ktorú zdolal 7:4.

Prvá tretina divokého zápasu skončila vancouverským víťazstvom 1:0 a nejakým hodom rozhodne nič nenasvedčovalo. Už po 32 sekundách sa však domáci prezentovali veľmi nápaditou prihrávkou vysokým oblúčikom. Alex Biega takýmto spôsobom hodil puk do priestoru, kam mu korčuľovali hneď dvaja spoluhráči a Tanner Pearson ho dokázal prvým dotykom napáliť do bránky Senators.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Počet gólov v tomto zápase pribúdal každou tretinou. Tá úvodná priniesla zásah jediný, po dvoch tretinách viedli Canucks už 4:0 a záverečných dvadsať minút hry zariadilo až sedem zmien skóre. Ottawa od 49. do 59. minúty dokonca stiahla päťgólové manko do podoby 4:5 zo svojho pohľadu, no dva domáce góly v záverečnej minúte a štvrť opäť domácich hokejistov upokojili.