Čižnár zaujme stanovisko k Šufliarskemu, keď si overí informácie
22.3.2019 16:00
akt. 10.12.2019 05:12

Čižnár zaujme stanovisko k Šufliarskemu, keď si overí informácie

Jaromír Čižnár Zdroj: Aktuality.sk/Branislav Waclav
Uložiť článok
Generálny prokurátor reagoval na výzvu opozičnej poslankyne Veroniky Remišovej.

Generálny prokurátor Jaromír Čižnár si informácie o údajných SMS správach prvého námestníka Petra Šufliarskeho s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, najskôr overuje, a potom zaujme stanovisko. Potvrdila to hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Čižnár je momentálne v zahraničí. „Tak, ako v prípade Reného Vaneka, si medializované informácie následne verifikoval z relevantných zdrojov, tak postupuje aj v prípade Petra Šufliarskeho. Až následne zaujme kvalifikované stanovisko,“ uviedla Predajňová v reakcii na výzvu OĽaNO, aby Čižnár konal voči Šufliarskemu.

OĽaNO chce, aby Čižnár neodkladne pozastavil funkciu prvého námestníka Petra Šufliarskeho. Mal by tiež zverejniť SMS správy medzi Šufliarskym a Marianom Kočnerom Šufliarsky by mal zároveň podľa OĽaNO zvážiť svoje pôsobenie na poste prokurátora a prijať osobnú zodpovednosť.

Priateľská komunikácia

Hnutie tak reaguje na medializované informácie o komunikácii Šufliarskeho s Marianom Kočnerom, ktorý je obvinený z objednávky vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka.

K údajnej komunikácii malo podľa OĽaNO dôjsť v období, keď sa množili podozrenia z vážnej trestnej činnosti Mariana Kočnerom Komunikácia sa mala niesť podľa slov šéfky klubu OĽaNO Veroniky Remišovej v priateľskom tóne. Remišová zdôrazňuje, že Šufliarsky si nemal s podnikateľom esemeskovať, ale mal vyšetrovať podozrenia.

OĽaNO si tiež myslí, že by sa mal obsah správ medzi Šufliarskym a Marianom Kočnerom zverejniť. Obracia sa listom na generálneho prokurátora, kde sa pýta na SMS správy, aj na to, aké kroky podnikol.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.