Slovensko to už raz dokázalo, no teraz to bude ťažšie: Taký výsledok by išiel do sveta

Kamil ČontofalskýKamil Čontofalský Zdroj: slavia.cz

BRATISLAVA - Niekdajší brankár slovenskej futbalovej reprezentácie Kamil Čontofalský zažil priamo na ihrisku cardiffského Millennium Stadium dosiaľ jediné víťazstvo národného tímu spod Tatier nad Walesom. Bolo to ešte v kvalifikácii ME 2008, slovenskí hráči 7. októbra 2006 "vyprášili" Walesanov vysoko 5:1.

"Koľko je to odvtedy? Už dvanásť a pol roka? Mám na ten zápas príjemné spomienky. Bolo to ešte v ére trénera Dušana Galisa, vyhrali sme vo Walese 5:1. Pamätám sa, že som si vtedy celkom zahral. V stretnutí mi napočítali dosť veľa dotykov s loptou, čo bolo na gólmana veľké číslo. Marek Mintál skóroval dvakrát, strelecky sa presadili aj Miro Karhan či Dušan Švento, v zálohe hral Janko Kozák. Zažili sme vtedy na peknom štadióne vo výbornej kulise vydarený zápas. Naozaj naň rád spomínam," uviedol dnes 40-ročný košický rodák.

Na otázku, či si pamätá aj meno jediného waleského strelca, s úsmevom odvetil: "Jasné. Prekonal ma Gareth Bale. Mal sedemnásť rokov a vtedy hrával ako ľavý obranca za Southampton, no priamy kop do mojej siete kopol ako ostrieľaný profík, presne do vinkľa," doplnil Čontofalský, ktorý si nemyslí, že by sa podobný výsledok mohol zrodiť aj v nedeľu: "Terajšie waleské mužstvo je podľa mňa silnejšie, aj keď, samozrejme, ak by slovenskí hráči Walesu opäť strelili päť gólov, taký výsledok by určite zarezonoval medzi futbalovou verejnosťou na celom svete. Chlapcom budem držať palce. Trénerské povinnosti mi nedovolia vycestovať priamo do Cardiffu, v hľadisku však bude zopár mojich kamarátov. Dúfam, že uspejeme, pokojne aj nejakým gólom z 94. min. Také triumfy sú častokrát oveľa cennejšie ako víťazstva o štyri či päť gólov," doplnil niekdajší gólman Zenitu Petrohrad či Bohemiansu Praha.

Účastníka ME 2000 hráčov do 21 rokov potešil štvrtkový úspešný vstup slovenského tímu do kvalifikácie ME 2020. Pred duelom vo Walese to vníma ako pozitívny signál. "V zápase s Maďarskom sme boli lepší. Víťazstvo nad týmto tímom by naším hráčom mohlo vliať ďalšie sebavedomie pred duelom vo Walese. Máme dobré mužstvo s mladými, šikovnými a perspektívnymi chlapcami. Ako som spomenul, budem im fandiť, aby boli úspešní aj v Cardiffe. Myslím si, že keď nadviažeme na stretnutie s Maďarskom, neodídeme z Walesu s prázdnymi rukami," zakončil Kamil Čontofalský.

Viac o téme: Slovensko Kamil Čontofalský Wales
  • Autor: © Zoznam/
  • FOTO: slavia.cz
  • Zdroj: SITA

Súvisiace články

Staršie správy

Videá

 
Staršie správy
Staršie správy
Staršie správy