„Konkurzný súd, konajúci vo veci prepadnutia majetku odsúdeného, po oboznámení sa s obsahom tohto podania bude postupovať striktne podľa ustanovenia paragrafu 107a ďalších súvisiacich ustanovení zákona č. 7/2005 Zbierky zákona o konkurze a reštrukturalizácii v lehotách v uvedenom zákonnom predpise stanovených,“ uviedol hovorca KS Pavol Adamčiak.

L. Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Odpykať by si ho mal v ústave s minimálnym stupňom stráženia. Verdikt je právoplatný a nie je možné sa voči nemu odvolať.

Podnikateľovi prepadá majetok v prospech štátu, keďže spôsobil škodu v značnom rozsahu. 15. marca sa L. Bašternák sám prihlásil v bratislavskom Justičáku, aby nastúpil na výkon trestu odňatia slobody.

Podľa piatkových informácií z justičných zdrojov, sa stále nachádza v Ústave na výkon trestu odňatia slobody a Ústave na výkon väzby v Bratislave. Po niekoľkých dňoch však môže byť premiestnený do iného zo slovenských ústavov na výkon trestu.