Oblačno
16°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Slovan doma podľahol Nižnekamsku
Zdielať na

Slovan doma podľahol Nižnekamsku

BRATISLAVA / Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) druhýkrát za sebou, v pondelok večer v domácom prostredí podľahli Neftechimiku Nižnekamsk 2:5.

Zverenci trénera Miloša Říhu prehrali prvú tretinu 0:2 a v úvode druhej časti dostali aj tretí gól, Justina Poggeho v bránke Slovana nahradil Barry Brust. Za domácich síce skorigoval v presilovke Tomáš Zigo, no pred druhou pauzou upravil na 1:4 Jevgenij Grigorenko. Piaty gól hostí pridal v 47. min Sergej Koňkov, za Slovan potom skorigoval Jonathan Cheechoo.

Slovan má po dvadsiatich stretnutiach v KHL 2016/2017 na svojom konte 24 bodov (skóre 48:64) a v tabuľke Západnej konferencie mu patrí predposledné 13. miesto. Najbližšie sa "belasí" predstavia v stredu 19. októbra pred vlastnými fanúšikmi proti tímu Ak Bars Kazaň.

Kontinentálna hokejová liga (KHL):

HC Slovan Bratislava - Neftechimik Nižnekamsk 2:5 (0:2, 1:2, 1:1)
Góly: 32. Zigo, 49. Cheechoo (Švarný, Michal Hlinka) - 4. Brulé (Gynge, Sexton), 13. Gynge (Sexton, Brulé), 26. Sexton (Brulé), 39. J. Grigorenko (D. Makarov, Riasenskij), 47. Koňkov (Jakimov)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kuľov, Cyplakov - Aľošin, Nesterov (všetci Rus.), 7576 divákov

Slovan: Pogge (26. Brust) - Starosta, Kundrátek, Plastino, Švarný, A. Meszároš, Marek Ďaloga, Bačík, Pokorný - Cheechoo, Taffe, Chipchura - Jeglič, Viedenský, V. Nedorost - Kubalík, Lušňák, Valský - Vopelka, Zigo, Michal Hlinka
Nižnekamsk: Kolppanen - Lekomcev, Kinrade, Sergejev, Riasenskij, Bryncev, Ščitov, M. Berezin, Fazylziakov - Gynge, Brulé, Sexton - K. Makarov, D. Makarov, J. Grigorenko - Jakimov, Polygalov, Koňkov - P. Kulikov, Poriadkin, Zdunov

Slovan nezačal domáci súboj dobre, keď v 3. min putoval na trestnú lavicu obranca Meszároš a Brulé otvoril skóre duelu. V 11. min prišiel Slovan o útočníka Viedenského, ktorý po strete s hráčom súpera skončil na nosidlách a museli ho transportovať do nemocnice. O niekoľko okamihov neskôr hostia zvýšili náskok na 2:0, keď po prihrávke z rohu klziska skóroval Gynge.

V druhej časti Nižnekamsk viedol už rozdielom troch gólov, keď po chybe Bačíka prekonal Poggeho útočník Sexton. Do bránky sa tak dostal Brust. V 32. min síce skorigoval v početnej výhode Zigo, ktorý za Kolppanena poslal jeho vlastnú odrazenú strelu. Ešte pred druhou sirénou Slovan inkasoval opäť, nedôraz domácich v defenzíve potrestal J. Grigorenko.

V tretej časti sa Slovan snažil niečo urobiť so zápasom, ale definitívne zrazil „belasých“ na kolená gól Koňkova v 47. min. Konečnú podobu výsledku dal o dve minúty neskôr kanadský útočník Cheechoo - 2:5.

Súvisiace články